TMO fındık alımına başlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), takvime göre, yarından itibaren fındık alımına başlıyor.

TMO fındık alımına başlıyor
TMO fındık alımına başlıyor
GİRİŞ 23.04.2017 15:18 GÜNCELLEME 23.04.2017 15:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Giresun kalite fındığı kilogramı 10,5 liradan, levant kalite fındığı ise kilogramı 10 liradan alacak TMO, fındık üretiminin yapıldığı illerde depolar kiraladı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, üreticilerin fındığını TMO'ya verebilmek için önce randevu alması gerektiğini söyledi.

TMO'nun resmi internet sitesi üzerinden randevularını alan üreticilerin fındıklarını satabileceklerini belirten Soydan, "Şu anda sayısı az olmakla birlikte TMO'dan randevu alan üreticilerimiz var. Bu üreticilerimiz yarından itibaren ürünlerini açıklanan fiyattan satabilecek." dedi.

Soydan, Ordu'da Altınordu ve Ünye ilçelerinde TMO kanalıyla fındık alımının yapılacağını ifade ederek, Giresun'da merkez ve Tirebolu ilçesi, diğer fındık üretiminin olduğu illerde ise merkezde TMO'un fındık alımı yapacağını kaydetti.

SAAT 11.00 SONRASINI İŞARET ETTİ

Soydan, TMO'nun alım yapmasıyla serbest piyasanın tepkisini de merak ettiklerini, yarın saat 11.00'den sonra ticaret borsalarının 50 randımanlı fındığın serbest piyasa fiyatını belirleyebileceğini ifade ederek, "Beklentimiz serbest piyasanın da hareketlenmesi. Temennimiz bu yönde." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Dertetme 6 yıl önce Şikayet Et
    Boş yere ağlamasın fındıkçı . Yılda 3 ay çalışıp fındığı 10liradan satıyorlar en aşağısı o da. Önceki sene 20liraya kadar çıktığında sesleri çıkmıyordu. Beleş kazanç fındık işi. Gelin birde domates salatalik yetiştirin 50 kuruşa satamayıp dereye dökün de görün çiftçilik nasıl oluyor.
    Cevapla
  • Olur 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen gel bizim misafir ol. Şöyle akdeniz sıcağında bir çalışalım seninle. Tek gübre atan siz değilsiniz yani.15 yıl yaşadım karadenizde yeterince gördüm
    Cevapla
  • mesut 6 yıl önce Şikayet Et
    sadece bir hafta misafirim ol 50 kg gübreyi bir sırtına alda keçinin gidemediği bahçede taşı ondan sonra konuş.uzaktan davulun sesi hoş geliyor sana.
    Cevapla
  • Giresunlu 6 yıl önce Şikayet Et
    ben buraya domates icin de yorum yazmistim. Sebze-meyve tasiyan tirlardan otoyol-kopru ucreti alinmasin, masraf duserse ureticiyede yansir diye. memurun-iscinin-esnafin, ciftcinin ciftciyi cekemedigi bir ulke hicbirseyi haketmiyor bence.
    Cevapla
  • Halil 6 yıl önce Şikayet Et
    Azıcık ar olur insanlarda 10 liraya alınan fındık marketlerde kırılmış olarak 50 liraya satılıyor insafff...
    Cevapla
  • king 6 yıl önce Şikayet Et
    sizde 10 liraya alırsınız belkide 7 liraya
    Cevapla
  • hasan61 6 yıl önce Şikayet Et
    utanmasalar bedava alacakar.. bu kadar adilik olurmu.. hic mi utanmanız yok.. bu fiyata nasil alirsiniz ALLAH aşkına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle