Mobilyada 'tedarikçi zammı' iddiası

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektöründe bazı malzeme tedarikçilerinin zam yaptığını iddia etti.

Mobilyada 'tedarikçi zammı' iddiası
Mobilyada 'tedarikçi zammı' iddiası
GİRİŞ 15.04.2017 11:59 GÜNCELLEME 15.04.2017 13:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, evlilik ve yaz sezonuyla beraber mobilya sektöründe hareketliliğin başladığını, ancak sektöre malzeme temin eden bazı tedarikçilerin bu durumu fırsat bilerek ürünlerine zam yaptıklarını söyledi. 

Güleç, istihdam ve ihracat dostu mobilya sektörünün, KDV indiriminin ardından olumlu bir hava yakaladığını, evlilik ve yaz sezonuyla da sektörde bir canlanmanın başladığını söyledi.

Güleç, sektöre malzeme sağlayan tedarikçilerin de fiyat artırmaktan ziyade verimliliğe odaklanması gerektiğini dile getirdi. Güleç, şöyle devam etti:

"Evlilik ve yaz sezonuyla beraber mobilya sektörümüzde bir hareketlilik oluyor. Tedarikçilerimizin bu hareketliliği fırsata çevirmeleri doğru bir şey değil. Özellikle bazı tedarikçilerimizin zam girişimlerini şiddetle eleştiriyor ve kınıyorum. Bütün mobilya tedarikçilerine söylüyorum. Mobilyacı esnafımız yeteri kadar para kazanmıyor ki. Zaten rekabete açık. Dünya ile rekabet ediyor. 36 bin üreticimiz var.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • canlar 7 yıl önce Şikayet Et
    yanlış, herkes kendini kınasın, baktığınızda inegölü baz alacak olursak, mobilyacıların hepsi inegölün en güzel yerlerine sahip, avm ler yeni villalar.siteler onların, yeni organize, lüks arabalar onların, inegöl tedarikçileri çok gelişmişdir ama , birçoğunda belirttiğim zenginlikler yok, gözümüz yok Allah versin, ama reisimizin dediği gibi, az kazanmaya alışmanız gerek, çok kazanma devri bitti, herkes malını gerektiği değerde satacak,tedarikçi firmaların şimdilik hammadelerinin %90 ithaldir, dövizin durumu ortada, kimse keyfinden zam yapmıyor, mobilyacılar eski karlılıkları aramasınlar bi zahmet diyorum. birkişinin sorunu herkesi kapsamaz, genelleme yapılacak ise bu şekil yapılması gerekir.
    Cevapla