Türkiye'de bir ilk!

Emine Erdoğan, Türkiye’de ilk defa ‘Yerel Tohum Buluşmaları’ etkinliğinde konuştu.

Türkiye'de bir ilk!
Türkiye'de bir ilk!
GİRİŞ 31.03.2017 15:04 GÜNCELLEME 31.03.2017 15:04

Türkiye’de ilk defa İzmir Kemalpaşa'da düzenlenen ‘Yerel Tohum Buluşmaları’ etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Milli Tarım Projesine vurgu yaparken, "Bugün tarihe milli tarım dirilişi olarak geçecektir" dedi.

Erdoğan, "Toprak bizim en değerli sermayemizdir. Onu iyi kullanmak, bereketinin  farkına varmak milli bir sorumluluktur. Farklı özellikleriyle ülkemizin dört bir  yanı bizi değişik nimetlerle buluşturuyor. Bu zengin toprağı uygun tohumlarla  buluşturmak, doğru şekilde işlemek hem geçmişe vefa hem de geleceğe karşı  sorumluluktur." diye konuştu.

Tohum konusunun önemi

Dünyada 200 milyon hektarın üzerinde tarım alanının uluslararası  şirketlerce kiralanıp satın alındığına dikkati çeken Erdoğan, büyük devletlerin  Afrika'da toprak kiralayıp tarım yaptığını, elde ettikleri ürünleri ülkelerine  götürürken geride kalan insanların açlıkla savaştığını anlattı.

"Vicdanların buna bir 'dur' demesi lazım" ifadesini kullanan Erdoğan,  "Tarım emperyalizminin önüne geçilmesi kendi kendine yeten tarım politikaları  geliştirilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA