Mobilyada indirim sürebilir!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV indirimi ile ilgili sözlerinin beyaz eşya değil mobilya sektörünü ilgilendirdiğini söyledi.

Mobilyada indirim sürebilir!
Mobilyada indirim sürebilir!
GİRİŞ 21.03.2017 14:50 GÜNCELLEME 21.03.2017 15:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Beyaz eşyada ÖTV sıfırlanırken mobilyada KDV yüzde 8'e indirilmişti. Maliye Bakanı Naci Ağbal'da, bugün yaptığı açıklamada, ''Bu iki sektör ekonomide dinamo sektör. Birçok sektörle ilgili. Bu yüzden gerek mobilyada gerekse beyaz eşyada nisan ayının sonunda bu düzenleme süresi dolacak. Ama bakacağız, durumu değerlendireceğiz.'' demişti. Ağbal, daha sonra yaptığı açıklamada ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını, KDV indiriminin beyaz eşya değil mobilya sektörünü ilgilendirdiğini ifade etti.

BEYAZ EŞYADA ÖTV, MOBİLYADA KDV

Ağbal, şöyle konuştu:

''Biz beyaz eşyada ÖTV'yi geçici süreyle, yani 30 Nisan'a kadar sıfırladık. Mobilya sektöründe ise KDV oranını 30 Nisan'a kadar yüzde 18'den 8'e indirdik. Dolayısıyla 30 Nisan tarihine kadar beyaz eşyada ÖTV yok, mobilyada da KDV yüzde 18'den 8'e indirildi.

Bizim beyaz eşyada bir KDV indirimi gibi bir planımız söz konusu değil. Arkadaşlarımızın 'bu indirimi 30 Nisan'dan sonra sürdürüyor musunuz?' şeklindeki sorularına verdiğim cevapta, genel olarak indirimlerle ilgili değerlendirme yaparız dedim ama beyaz eşya için konuşacaksak sadece ÖTV, mobilya için konuşacaksak da sadece KDV."

BAKANLIKLAR GÖRÜŞÜYOR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, söz konusu düzenlemeyle ilgili, "Maliye Bakanlığıyla görüşüyoruz, İnşaallah süresini uzatabiliriz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • kayserili esnaf 7 yıl önce Şikayet Et
    Kdv indirimi için öncelikle bakanımıza teşekkür ediyoruz. İndirim sadece piyasayı canlandırmakla kalmadı istihdamı artırdı piyasayı canlandırdı vergi artışıda sağladı Ancak kav nin uzatılması güzel haber fakat Mobilyada Kdv nin Kalıcı olarak % 8 olması beklentisindeyiz...Bir evin olmazsa olmazı mobilyadır yatak baza kanepe olmadan ev olmuyor zorunlu tüketim kalemleri gurubuna alınarak kalıcı indirim beklentisi içerisindeyiz bakanım gereğini yapacağına inancımız tamdır.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    ne indirimler yahu maşallah alaksız olanlar hep gereksiz indimlerde
    Cevapla