Fiyatı çok düştü! Fındık için toplanıyor

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Soydan, 9,75 liraya kadar düşen fındık için toplantı yapıp oluşturulan raporu ilgili makamlara sunmayı planladıklarını ifade etti.

Fiyatı çok düştü! Fındık için toplanıyor
Fiyatı çok düştü! Fındık için toplanıyor
GİRİŞ 26.02.2017 16:48 GÜNCELLEME 26.02.2017 16:49
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

 Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan hafta içi serbest piyasada fındık fiyatının 9,75 liraya kadar düştüğünü anımsatarak, bu fiyatın kesinlikle kabul edilir olmadığını söyledi.

Fındık fiyatının düşmesi nedeniyle toplantı yapma kararı aldıklarını belirten Soydan, "Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu başkanlığında gerçekleşecek toplantı Altınordu Ziraat Odası'nda yapılacak. Saat 13.00'te yapılması planlanan toplantıya fındık sektörü temsilcilerinin yanı sıra ilin milletvekilleri de davet edildi." diye konuştu.

'14 - 15 LİRAYA ÇIKAR'

Fındık üreticilerini temsil etmek ve haklarını kollamak amacıyla bulundukları makamlara getirildiklerinin altını çizen Soydan, "Artık üretici bizden müjdeli haberler bekliyor. Biz de kendilerine müjdeli haber vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Temennimiz fındık fiyatları arzu edildiği gibi 14-15 lira seviyelerine çıkar. Çünkü üreticinin dayanacak gücü kalmamıştır. Üretici bir çıkış yolu aramaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Soydan, toplantının sonucunu kamuoyuyla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • Gamze AYGÜN 7 yıl önce Şikayet Et
    Herkes buraya baksın
    Cevapla
  • Ramo 7 yıl önce Şikayet Et
    En büyük fındık üreticisi Türkiye Fındık borsası oluşturup fiyat belirleyemiyor. İşte bu üzüntü verici.
    Cevapla
  • Türk Mücahid 7 yıl önce Şikayet Et
    Dün fndık içi aldım. Kilosu 40 tl. ????
    Cevapla
  • MEHMET DEMİREL 7 yıl önce Şikayet Et
    Kimse üreticinin yanında durmuyor.5179 sayılı gıda yasası üreticinin ,çiftcinin aleyhinedir.Fındık üreticisi yada çiftçi şehir merkezinde küçük,temiz bir işyeri açayımda ürettiklerimi doğrudan satayım dese sattırmazlar.Nasıl olacak büyük şirketler alacak fındığı adı mındık olacak fiyatı 60++++ ..... olacak vatandaş gandik olacak .olmuyor işte Bu 5179 Sayılı yasa üretici lehine çiftci lehine değişmelidir.Allahın garibi çiftci .O vekilin bu bakanın anası babası değilmi.Çiftci ihracatmı yapıyorda 5179 takılıyor.Çiftciciyi yokluk tokatlıyor.Zabıta tokatlıyor.5179 öldürüyor.allah aşkına artık biçare bulun.
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Yetti artık bu ağlamalar. Fındık rekoltesi bol olur ucuzladı diye ağlarsınız. Rekolte az olur faiş fiyattan satıp az diye ağlarsınız. Bir susun da. Para kazanmıyorsanız ekmeyin kardeşim.
    Cevapla
  • Halil 7 yıl önce Şikayet Et
    Sende 6 liraya alıp 60 liraya sat değil mi. Ooohhh ne kar ne kar. İnsaff..
    Cevapla
  • tabip doktor 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen hiç beline ip bağlayıp uçurum gibi yerde fındık topladınmı yada fındık dalı eğmekten şişen ellerini akşam eve gelince yangını geçsin diye buzdolabının buzluğuna soktunmu .keçinin bile zor tırmandığı rampadan yukarı sırtında fındık çuvalı taşıdınmı öyle bol keseden atmak kolay sen bu fındığın nasıl üretildiğini 1 kg fındığın kaça malolduğunu biliyormusun sana tavsiyem yorum yapmadan önce yorum yazdığın konuyu iyice bir araştır öyle yorum yaz.Unutmadan bizim burada fındıktan başka bir ürün yetişmez senin aklın Çarşamba yada Düzce ovalarına gitmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle