'Denizlerde servet yatıyor'

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye'nin avcılık ve yetiştiricilikle, açık deniz balıkçılığıyla su ürünleri üretimini çok daha fazlaya çıkarmasının mümkün olduğunu söyledi.

'Denizlerde servet yatıyor'
'Denizlerde servet yatıyor'
GİRİŞ 26.02.2017 12:32 GÜNCELLEME 26.02.2017 15:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, zenginliğin denizde yattığını belirterek, "Su ürünlerinde, 2007-2016 döneminde ihracatımız, hızlı bir artışla 273,1 milyon dolardan 744,7 milyon dolara çıksa da hala kat edecek çok yolumuz var." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önemli su ürünleri potansiyeli bulunduğuna işaret ederek, yaklaşık 26 milyon hektar büyüklüğüyle Türkiye’nin sahip olduğu su ürünleri alanlarının orman yüzölçümünden fazla bir yeri kapladığını söyledi.

Toplam 8 bin 333 kilometrelik kıyı şeridine, göl, gölet, baraj göllerine, akarsularına rağmen su ürünlerinde potansiyelini yeterince kullanmadığını belirten Bayraktar, dünyada çok sayıda ülkenin su ürünlerinden çok büyük tutarlarda gelir ettiklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Alper Tunga 7 yıl önce Şikayet Et
    insanların emeğimi bu kadar ucuza kapatmak hainliktir derim. pazarda 60 tl.olan fındık üreticiden 9.50 ye alınırım ya resmen o insanları yok etmek bu aracıları çıkaralım direkt satış yapsın bu insanlar
    Cevapla