Fuarda tekne kalmadı! Hepsi satıldı...

Yat, kotra ve teknelerde ÖTV'nin sıfırlanması ve KDV’nin yüzde 1'e indirilmesinin hemen ardından düzenlenen fuarda tekne kalmadı.

Fuarda tekne kalmadı! Hepsi satıldı...
Fuarda tekne kalmadı! Hepsi satıldı...
GİRİŞ 17.02.2017 15:04 GÜNCELLEME 17.02.2017 19:02
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

CNR Avrasya Boat Show-11.Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı deniz severlerin yoğun ilgisi ile devam ediyor.

Fuarda sadece yüz binlerce dolarlık yatlar değil 8-10 bin liralık tekneler de yoğun ilgi görüyor. Vergi teşvikleri, düşük peşinat ve 60 aya varan vadeli satışlar CNR Avrasya Boat Show'a olan ilgiyi artırdı. Fuar 19 Şubat'a kadar devam edecek ama firmaların çoğunun elinde satacak tekne kalmadı.

SATIŞLAR SİPARİŞLERLE DEVAM EDİYOR

Sözcü'nün haberine göre yat, kotra ve tekne satan firmalar ÖTV’nin sıfırlanması ve KDV'nin yüzde 1'e indirilmesiyle denizciliğe ilginin de satışın da arttığını söylüyor. Firma sahipleri “vergi teşvikleri ile Türk bayrağı taşımak isteyen Türk tekne sahipleri yüzde 27,4’ü bulan vergi yükünden kurtarıldı. Yeni düzenleme ile Türk tekne sahipleri yüzde 1 KDV ile Türk bayrağı taşıma imkanı elde ettiler” diyor.

7 BİN LİRADAN 1 MİLYON LİRAYA KADAR TEKNE VAR

ÖTV ve KDV indiriminden önce sadece varlıklı kesimin ilgi gösterdiği fuara bu kez düşük ve orta gelir düzeyine sahip denizseverler de yoğun ilgi gösterdi. 6 kişilik bir gezi teknesi ortalama 7 bin liradan başlıyor. Tekne motorlarının da satıldığı fuara bu hafta sonu rekor düzeyde katılım bekleniyor.

YORUMLAR 84
  • Bedirhan 7 yıl önce Şikayet Et
    kim gelse iktidara hayat zengine güzel,fakir sürünmeye devamm
    Cevapla
  • bursalı 7 yıl önce Şikayet Et
    zenginlerimizin tekneleri eksikti yakışır paşalarımıza
    Cevapla
  • Tribal Enfeksiyon 7 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimize bu olayı yakıştıramıyorum. benim aldığım araca ötv yi bindir milyon dolarlık vasıtalardaki ötv yi indir..
    Cevapla
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Hemen alayim bende bir tane. ise tekneyle gideriz artik. nede olsa ötv sifirlanmis. Cok talihsiz bir karar olmus. Gidadaki kdv yi dusurun bence. Gereksiz yere bazi urunlerde otv diye sacma sapan bir vergi var. Bunlari dusurun gorelim bakalim
    Cevapla
  • Dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş niye hep zengine calusiyo bunlar otomobilde sigarada benzinde yakitta indirim yapsaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle