Çöpten 400 bin eve elektrik

Katı atık düzenli depolama alanlarında faaliyet gösteren 28 tesisten 400 bin konutun ihtiyacının karşılanabildiği belirtiliyor.

Çöpten 400 bin eve elektrik
Çöpten 400 bin eve elektrik
GİRİŞ 13.02.2017 12:41 GÜNCELLEME 13.02.2017 12:41

Ülke genelinde oluşturulan katı atık düzenli depolama alanlarında faaliyet gösteren 28 tesiste, yılda 1 milyon 386 bin megavatsaat elektrik enerjisi üretiliyor. Bu enerji ile yaklaşık 400 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanabiliyor.

Özellikle büyükşehirlerin en önemli sorunlarından biri olan katı atık konusunda yürütülen geri dönüşüm çalışmalarında olumlu sonuçlar alınıyor.

Atıkların düzenli depolanması, kaynağında ayrıştırılması, enerji elde edilmesi ve geri kazanılmasına yönelik yürütülen faaliyetler sayesinde çevreyi korumanın yanı sıra Türkiye ekonomisine de katkı sağlanıyor.

Bakanlık tarafından, 2023 yılında Türkiye'deki tüm vatandaşların katı atık düzenli depolama hizmetinden faydalanmasının sağlanmasını hedefleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bakanlık olarak Türkiye genelinde katı atık bertaraf tesislerinin kurulması, katı atık miktarının azaltılması, geri kazanımın sağlanması, katı atık taşıma giderlerinin düşürülmesi ve gerektiğinde uygun teknolojiye sahip transfer istasyonlarının kullanılmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

KAYNAK: AA