Bayraktar'dan süt fiyatındaki artış oranına tepki

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticiye 6 kuruş fiyat artışı yapıldığını söylerek, ''Hadi gelin bütün girdi fiyatlarını da 6 ay boyunca sabitleyelim" dedi.

Bayraktar'dan süt fiyatındaki artış oranına tepki
Bayraktar'dan süt fiyatındaki artış oranına tepki
GİRİŞ 15.01.2017 12:08 GÜNCELLEME 15.01.2017 12:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, geçen yıl inek sütü ihracatının sürekli artmasına rağmen bunun üretici fiyatlarına yeterince yansımadığını söyledi.

Bayraktar yazılı açıklamasında, "Ulusal Süt Konseyi 1 Ocak-1 Temmuz 2017 tarihleri arasında 6 ay süreyle çiğ süt tavsiye fiyatının litre başına brüt 1 lira 21 kuruş olmasına karar vermiştir. Toplama ve soğutma bedeli düşüldüğünde üreticinin eline daha düşük fiyat geçecektir. Her türlü girdimiz artmış, enflasyon yükselmiş ama 30 ayda üreticiye reva görülen fiyat artışı 6 kuruştur. Hem de önümüzdeki altı ayı kapsayan bir fiyat bu. Peki biz önümüzdeki altı ayda yem fiyatlarının ne olacağını öngörebiliyor muyuz? Girdilerimizdeki artışların ne olacağını kestirebiliyor muyuz? 30 ay sonra sadece 6 kuruş artırılan çiğ süt tavsiye fiyatlarını 6 ay sabitliyorlar. Girdiler ne olacak? Hadi gelin bütün girdi fiyatlarını da 6 ay boyunca sabitleyelim." değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • bir insan 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayret ilk kez istatistik dışında konuşmuş.
    Cevapla