Tavuktan çıkmamış yumurtaları sattılar

Pek çok ülkede baş gösteren kuş gribinin etkisiyle, yumurta sektörünün kasım ayında yaptığı ihracat önemli ölçüde artış gösterdi.

Tavuktan çıkmamış yumurtaları sattılar
Tavuktan çıkmamış yumurtaları sattılar
GİRİŞ 21.12.2016 14:07 GÜNCELLEME 21.12.2016 14:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kanatlı Tanıtım Grubu Başkanı Bedri Girit, yaklaşık 45 ülkede kuş gribi vakası tespit edildiğini, hastalığın aşamasına göre karantinaya alınan bu ülkelerle tavuk ve ürünleri ticaretinin yasaklandığını anlattı.

Türkiye'de şu ana kadar tespit edilen bir vaka olmadığına dikkati çeken Girit, bunun geçen yıl Balıkesir'de görülen vakaların ardından alınan tedbirlerin sonucu olduğunu dile getirdi.

'TAVUKTAN ÇIKMAMIŞ YUMURTALARI SATMAYA BAŞLADIK'

Türkiye'nin, tedbirler sayesinde bu dönemi sıkıntısız atlatabileceğini söyleyen Girit, şöyle devam etti:

"Bu tedbirler devam ettikçe risk azalıyor. Kuş gribi yaşamadan bu seneyi geçireceğimizi düşünüyoruz. Bu dönemin bize ihracat avantajları oldu. Biz daha tavuktan çıkmamış yumurtaları satmaya başladık. Kasım ayındaki yumurta ihracatımız 246 milyon dolar oldu. Kasım ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25 arttı. Siparişlere yetişemiyoruz. Kuş gribine dayalı olarak piliç etinde de benzer bir durum var. Bizim bu durumda en büyük avantajımız coğrafi konumumuz oldu. Tamamen hastalıklardan ari olduğumuz için bizi tercih ediyorlar."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    O tavuk yumurtlayana kadar ne yedigini kaca mal oldugunu biliyormusunuz sakiz 50 kurus arkadas yumurta sudan ucuz biraz artti diye tellalliga bak
    Cevapla
  • musa gürkan 7 yıl önce Şikayet Et
    ne olacak ondan sonra yumurtaya % 50 zam yaptılar yurtiçinde..
    Cevapla
  • sade 7 yıl önce Şikayet Et
    20 den yukarı satın bari. yumurtasız kalıyorsak kazancımız olsun birazcık
    Cevapla