Narenciye ihracatçısı destekleri bekliyor

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Özdemir, ihracatçılara yönelik desteklerin açıklanmasının sektör açısından faydalı olacağını ifade etti.

Narenciye ihracatçısı destekleri bekliyor
Narenciye ihracatçısı destekleri bekliyor
GİRİŞ 14.12.2016 13:57 GÜNCELLEME 14.12.2016 13:57

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, yazılı açıklamasında, Türkiye'den ihraç edilen meyvenin yüzde 65'lik bölümünü narenciye ürünlerinin oluşturduğunu, geçen yıl 4 milyon ton narenciye üretiminin yapıldığını belirtti.

İhracat desteklerinin açıklanmasının, üreticileri ve ihracatçıları rahatlatabileceğini belirten Özdemir, şöyle devam etti:

"Ülkemizde üretilen hiçbir tarımsal ürün narenciyede olduğu kadar ihracata bağımlı değil. Narenciye ihracatındaki rekabetçi pozisyonumuzu güçlendirmemiz ve sahip olduğumuz pazarları koruyabilmemiz adına ihracat desteklerinin bir an önce açıklanması sektörümüz için çok faydalı olacaktır. İhracatçılarımız uluslararası rekabetin böylesine yoğun olduğu bir ortamda neredeyse başa baş fiyatlar ile mücadele etmeye çalışıyorlar. İhracatçılarımız önlerini göremedikçe, yol haritalarını çizemedikçe üreticilerimizin de ellerine geçen pay maalesef azalıyor. Bu kapsamda, ihracat desteklerinin açıklanması hem ihracatçılarımızı rahatlatacaktır hem de üreticilerimize yansıyarak sektörümüzü olumlu yönde etkileyecektir."