İşte TANAP'ta ilk gaz tarihi!

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projenin belirlenen takvimden hızlı ilerlediğini belirtti.

İşte TANAP'ta ilk gaz tarihi!
İşte TANAP'ta ilk gaz tarihi!
GİRİŞ 11.12.2016 12:38 GÜNCELLEME 11.12.2016 12:46

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Genel Müdürü Saltuk Düzyol, projenin Kasım sonu itibarıyla yüzde 55'inin tamamlandığını ve planlanan takvimin önünde ilerlediğini belirtti.

Düzyol ve diğer TANAP yetkilileri, projenin Polatlı Kampı ve Sakarya Nehir Geçişi Sahası'na düzenledikleri tanıtım gezisinde açıklamalarda bulundu.

İLK GAZ TARİHİ

Düzyol, TANAP'la Azeri gazının Türkiye'deki payının artacağına da dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Kasım sonu itibarıyla yüzde 55'i tamamlanan proje planlanan takvimin önünde ilerliyor. 2018 Haziran sonunda, İnşaallah, Türkiye’ye ilk gazı vereceğiz. İnşaallah, 2018 Haziran sonunda Türkiye'nin alacağı 6 milyar metreküplük gazın ilk fazı olarak 2 milyar metreküp gelmeye başlayacak. Miktar sonraki yıl 4 milyar, bir sonraki yıl ise 6 milyar metreküpe ulaşacak."

'FİYATLAR DÜŞTÜ'

Yüzde 58 hissesinin SOCAR'a, yüzde 30 hissesinin BOTAŞ'a ve yüzde 12 hissesinin de BP'ye ait olduğu TANAP'ın yatırım bedelindeki düşüşe ve nedenlerine de değinerek, şunları kaydetti:

"TANAP'ın 11,7 milyar dolar olarak belirlediğimiz ilk yatırım bedelini, şu anda 8,5 milyar dolara düşürdük. Gerek uyguladığımız proje yönetim sistemi gerekse petrol fiyatlarına bağlı olarak dünyada emtia fiyatlarının düşmesiyle yatırım bedeli bu seviyeye düşmüş durumda." değerlendirmesinde bulundu.