Albayrak: Parayla satın alınamayacak

Enerji Bakanı Albayrak, Türkiye'nin ithal enerji maliyetinin yüksek olduğunu belirterek, yenilenebilir enerjiye odaklandıklarını söyledi.

Albayrak: Parayla satın alınamayacak
Albayrak: Parayla satın alınamayacak
GİRİŞ 09.12.2016 13:08 GÜNCELLEME 09.12.2016 13:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 5. Türkiye İnovasyon Haftası'nın ikinci gününde konuştu. 

Türkiye'nin büyümesini enerjide büyük oranda ithalata dayalı olarak yaptıklarını vurgulayan Albayrak, "Son 10 yılda enerji ithalatına harcanan para yaklaşık 400 milyar dolar, yani yılda 40 milyar dolar biz enerji ihtiyacımızı karşılamak için yurt dışına para veriyoruz.'' dedi.

"Bu ruhu satın alabilecek para birimi üretilmemiş olacak"

Bu yüzyılda petrol merkezli politikaların da yerini gaz merkezli politikalara bıraktığını ifade eden Albayrak, bu yeni dönemde tehditlerle birlikte fırsatların da ortaya çıktığını ve bu neslin son yüzyılın en kritik nesli olduğunu belirtti.

Albayrak, şimdiki neslin Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarabilme noktasında kritik olduğuna ve bu ruhu taşıdığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Biz bugüne kadar önümüze konulan senaryoları artık uygulamıyoruz uygulamayacağız. Bu ülkenin menfaatleri neyi gerektiriyorsa öyle güçlü bir çelik iradeye sahip olacağız ki, bunu satın alabilecek hiçbir para birimi üretilememiş olacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • piyade 7 yıl önce Şikayet Et
    varandasa kucuk de olsa indirim yansimasi olsa destek buyuk olur
    Cevapla
  • trafik çilesi 7 yıl önce Şikayet Et
    çay kaşığıyla da olsa yavas yavas topluyoruz dökülen milli fikirlerimizi. kepçe kepçe olacağı günleri görmek nasip olur inşallah...
    Cevapla