Fındıkta sevindiren gelişme

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan, aylarda toprakla zamanında buluşan yağış ve karın fındık için çok faydalı olduğunu söyledi.

Fındıkta sevindiren gelişme
Fındıkta sevindiren gelişme
GİRİŞ 04.12.2016 12:25 GÜNCELLEME 04.12.2016 12:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yeni mahsul fındığın doğum sürecinin yaşandığı ekim ve kasım aylarının bol yağışlı geçtiğini, aralığın ilk günlerinde ise 250 rakım ve üzeri bölgelerde kar yağışının etkili olduğunu belirtti.

Doğum sürecinde toprakla zamanında buluşan yağış ve karın fındık için büyük önem taşıdığına dikkati çeken Karan, "Geçtiğimiz yıllara oranla ekim ve kasım aylarında mevsim şartları istediğimiz gibi gitti. Yine aralık ayının ilk günlerinde kar yağması arzu ediyorduk. Orta ve yüksek kesimlerde kar etkili oldu. Yeni mahsul ürünün doğum süreci olan bu aylarda toprakla zamanında buluşan yağış ve kar fındık için çok faydalıdır." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • vatandaş. 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi gidiyorda ne olacak ırgatlık yap alın terini bedavaya getirmeye çalışssınlar sen emeğinin karşılığını alama.daha çok kazanacağız diye seviniyorlar.zenginin gözünü doyurmak zor.Allah gözlerini toprakla doyursun.
    Cevapla