Ev kuracaklara kötü haber!

Mobilya sektörünün temsilcileri, sünger fiyatlarına gelen zammın koltuk fiyatlarını da etkilemesini bekliyor.

Ev kuracaklara kötü haber!
Ev kuracaklara kötü haber!
GİRİŞ 22.11.2016 15:50 GÜNCELLEME 22.11.2016 16:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, koltuk ve yatak üreticilerinin yoğun kullandığı süngerde son aylarda arka arkaya gelen zamların, mobilya üretimini olumsuz etkilediğini belirtti.

Sünger üretim ve dağıtımı firmalardan alınan bilgiye göre, sünger ham maddesi üreten Almanya'daki kimya fabrikasında çıkan yangın ve diğer fabrikanın da bakıma girmesi nedeniyle arz kaybının oluştuğunu kaydeden Özkoparan, bunun fiyatlara yüzde 35-40 yansıdığını aktardı.

'TÜKETİCİYE YANSIR'

Özkoparan, nedeninin henüz net olarak ortaya konmadığını, ancak piyasada sünger konusunda arz sıkıntısının yaşandığını belirterek, "Koltuk üreticileri ürün alımında zorluk yaşıyor. Sünger, koltuk maliyetinin yüzde 25'ini oluşturuyor. Süngerdeki fiyat artışının tüketiciye yansıması kaçınılmaz. Fiyat artışının devam edip etmeyeceğini de bilemiyoruz. Aldığımız bilgilere göre Almanya'daki fabrikanın tekrar üretime geçmesi ocak ayını bulacak." diye konuştu.

ÖRNEKLEMEK GEREKİRSE...

İzmir Ticaret Odası Mobilya Meslek Grubu Başkanı Erdal Durmuş ise "Örneğin 2 bin 500 liralık bir koltuğun 500 lira olan sünger maliyeti 700 liraya çıkacaktır. Ancak sünger dışındaki hammaddelerde de dolar kuru kaynaklı artışlar var" değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR 2
  • Smsn 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu devirde bu masraflarla evlenilmez zaten.
    Cevapla
  • m numan 7 yıl önce Şikayet Et
    geçen bir arkadaş süngere %150 artış oldu dedi maliyetinde
    Cevapla