Çelik: Savaşla karşı karşıya kalırız

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, tarımsal verimliliğin 30 yıl içinde yüzde 60 artmaması halinde gıda savaşlarının çıkabileceğini ifade etti.

Çelik: Savaşla karşı karşıya kalırız
Çelik: Savaşla karşı karşıya kalırız
GİRİŞ 06.11.2016 19:14 GÜNCELLEME 06.11.2016 19:14
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, dünyada ilerleyen yıllarda gıda savaşlarının çıkabileceği konusunda uyararak, bu yönde yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Bu tablo karşısında ülkelerin tarımdaki verimi yüzde 60 artırması  gerektiğini vurgulayan Çelik, tarımsal hasılanın 147 milyar liraya çıktığını söyledi. Çelik, şöyle konuştu:

"Eğer tarımdaki verimi önümüzdeki 30 yıl içinde yüzde 60 artıramazsak dünya insanlığı gıda savaşlarıyla karşı karşıya kalacaktır.  Bunları tarımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak için söylüyorum.  İşte Türkiye, bu gerçeklerden hareketle son 14 yılda tarımsal hasılasını 147  milyar liraya çıkardı. Bu, önemli bir rakam. Bunları eli nasırlı olan,  tarlasında, bağında çilelerle güneşin altında, soğuğun altında üreten ve üretim  için alın teri akıtan siz değerli kardeşlerimiz sayesinde yapıyoruz. Ellerinize, yüreğinize sağlık diyorum." dedi.

YORUMLAR 8
  • Karadenizli 7 yıl önce Şikayet Et
    Tarım alanlarını imara açtığımız müddetçe işimiz çok zor. Özellikle belediyelerde bu işlerden sorumlu kişilerin bilinçsiz ve pervasız bir şekilde tarlaları betonlaştırmaları işimizi zora sokuyor.
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Okullarda tarım dersinin olması gerekiyor. Tarım ülkesi olan Türkiye 'de öğrenciler tarımın t 'sini bilmiyor.Tarımı etkinlikleri olan derslerle geleceğimiz olan çocuklara sevdirerek öğretmemiz gerekiyor.Ayrıca tarımdaki emeğin farkına varan geleceğimiz olan çocuklarda gıda israfı azalır.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Valla bakanım siz olmasanız açlıktan ölürüz köylünün çiftçinin ne önemi var siz olmazsanız
    Cevapla
  • İmar 7 yıl önce Şikayet Et
    Memlekette ovaları senelerdir imara açtı belediyeler, tarım arazileri binalarla doldu, belediyeler arsa rantı peşinde, örnek mersin Balıkesir Elazığ Allah aşkına hükümet belediyelere dur desin. Tarım arazisi kalmadı
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım susuz tarım olmaz boşa akan irmaklarin önünü kesin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle