Giresun'da palamut 2.5 liraya düştü

Giresun Merkez Üçkayalar Balıkçı Kooperatifi Başkanı Hasan Kara, Giresun'da palamut balığının tezgahlardaki fiyatının 2,5 liraya kadar düştüğünü söyledi.

Giresun'da palamut 2.5 liraya düştü
Giresun'da palamut 2.5 liraya düştü
GİRİŞ 23.10.2016 15:24 GÜNCELLEME 23.10.2016 15:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hasan Kara, Karadeniz'de son yılların en bol palamut avı sezonun yaşandığını, bunun da balığın satış fiyatına olumlu yansıdığını belirtti.

Giresun'da palamudun fiyatının bugünlerde 2,5 liraya kadar gerilediğini ifade eden Kara,"Karadeniz'de son yılların en bol palamut sezonu yaşanıyor. Tekneler bu sezon Karadeniz'de milyonlarca palamut avlamış durumda. Balıktaki bolluk fiyata da olumlu yansıdı. Giresun'da palamudun tane fiyatı 2,5 liraya kadar düşmüş durumda." diye konuştu.

HAMSİDE DURUM

Kara, mevcut işaretlerin palamutta yaşanan bolluğun hamside yaşanamayacağını gösterdiğine işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sezona palamut ile iyi başlayan balıkçımız hamside de bol ve bereketli av dönemi geçirmeyi umuyordu. 1 Eylül'de açılan sezonda evet palamut balıkçımızın yüzünü güldürdü. Karadeniz adeta palamut kaynıyor. Hamsi için ise aynı şeyi söylemek mümkün değil. Şuandaki yaşanan süreç bize hamsi için umut vermiyor. Tüm işaretler ve gözlemlerimiz hamsi için beslenen ümitlerinin boşa çıkacağı yönünde."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • gakgos 7 yıl önce Şikayet Et
    valla tanesini 10 tl den aliyoz karadeniz kiyisinda yasadigimiz halde
    Cevapla