Palamut fiyatları arttı

Ordu'da geçen hafta tanesi 2 liradan satışa sunulan palamudun fiyatı 6 liraya kadar yükseldi.

Palamut fiyatları arttı
Palamut fiyatları arttı
GİRİŞ 26.09.2016 14:42 GÜNCELLEME 26.09.2016 14:42

Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından bol miktarda palamut avlayan Karadenizli balıkçılar, son günlerde olumsuz hava şartlarından dolayı denize açılamadı.

Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçıların 3-4 gündür denizin dalgalı olması nedeniyle ava çıkamadıklarını belirterek, "3-4 gün aranın ardından gece ava çıkan balıkçılarımız az miktarda palamutla döndü. Bu da ister istemez fiyatların artmasına neden oldu." dedi.

Tezgahlarda palamudun tane fiyatının 2'den 6 liraya kadar çıktığına işaret eden Aydemir, "Biz bu artışın kısa süreli olacağına inanıyoruz. Havaların düzelmesiyle palamut avının da artmasını bekliyoruz. Bu sezon palamut bizi aldatmadı. Beklediğimiz gibi palamut avı bol geçiyor." ifadesini kullandı.

HAMSİ İÇİN BEKLENTİ DÜŞÜK

Aydemir, palamut avının en az 1-2 ay daha sürmesinin beklendiğini ancak hamsiden çok ümitli olmadıklarını bildirdi.

Kentte balık satışı yapan Sezer Ceylan, bu sezon vatandaşların fiyatlara aldırış etmediğini belirterek, "Vatandaş taze taze balık tüketiyor. Satışlardan ve ilgiden oldukça memnunuz. Önümüzdeki günlerde fiyatların düşmesini bekliyoruz. O zaman ilgi daha da artacaktır." dedi.