Ayçiçek üreticilerine güzel haber

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Sezen, ayçiçekte açıklanan fiyata ek destek verileceğini açıkladı.

Ayçiçek üreticilerine güzel haber
Ayçiçek üreticilerine güzel haber
GİRİŞ 04.09.2016 11:50 GÜNCELLEME 04.09.2016 11:50

Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, ürününü birliğe veren ortakların, açıklanan fiyatın üzerine 46 kuruş daha alacağını belirterek, "Yüzde 40 yağlı ayçiçeği üreten bir çiftçi kardeşimiz 2 liranın üzerinde bir gelir elde etmiş olacak." dedi. 

Sezen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya Birlik tarafından açıklanan ayçiçeği ön alım fiyatlarının tüm çiftçilere hayırlı olmasını dileğinde bulundu.

Birliğin açıkladığı fiyatın ortaklarını yakından ilgilendirdiğini belirten Sezen, "Trakya Birlik fiyatlarına Türkiye'deki tüm ayçiçeği üreticileri odaklanıyor. Türkiye'de 1,5 milyon tona yakın bir üretim var. Biz ayçiçeği ön alım fiyatlarını belirlerken, ortaklarımızı zarar ettirmeyecek ve ortaklarımızın karlılığını devam ettirebilmeleri açısından en iyi fiyatı vermeye çalışıyoruz ama şunu da ifade edeyim; verdiğimiz fiyat eski adıyla avans fiyatı, kanunen de ön alım fiyatı olarak açıklandı. Ön alım fiyatımız yüzde 40 yağlı ayçiçeği olarak tonu bin 580 lira, yüzde 50 yağlı ayçiçeğinde ise bin 817 liraya geliyor." diye konuştu.

Amonyum nitratlı gübre satışının yasaklanması

Sezen, terör olayları nedeniyle amonyum nitratlı gübre satışının yasaklanması konusuna da değinerek, "Yaşanan olayların ardından 26'lık ve 33'lük amonyum nitratlı azotlu gübre satışı yasaklandı. Bunun zararsız olacak şekilde düzenlemesi yapılıyor. Çiftçilerimiz bu konuda rahat olsunlar. Onun yerine ikame edilebilecek ürün piyasaya sürülecek ve bu konuda herhangi bir sıkıntı yok." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA