Fındık işçileri için rekolte uyarısı

Ordu'da, fındık rekoltesinin geçen yıla oranla düşük olması nedeniyle fazladan gelen mevsimlik işçilerin mağdur olabileceği belirtildi.

Fındık işçileri için rekolte uyarısı
Fındık işçileri için rekolte uyarısı
GİRİŞ 24.07.2016 17:13 GÜNCELLEME 24.07.2016 17:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, yaptığı açıklamada, tarım il ve ilçe müdürlüklerinin açıkladığı takvime göre fındık hasat sezonuna 10 günden az zamanın kaldığını anımsattı. 

Bölgede fındık hasadı öncesi üreticiler tarafından sürdürülen hazırlıkların devam ettiğini ifade eden Soydan, Doğu ve Güneydoğu illerinden işçilerin de Ordu'ya gelmeye başladığını söyledi. 

Şu ana kadar gelen işçilerin valilik tarafından oluşturulan alanlara yerleştiğini vurgulayan Soydan, "Ancak fazla gelen işçi bu sezon mağdur olabilir. İşçilere çağrımız, rekolteyi baz alarak hareket etmeleri yönünde." dedi. 

Öte yandan Ordu Gıda, Tarım ve Hayvanlık İl Müdürlüğü tarafından açıklanan hasat takviminde, fındık hasadının sahil kesiminde 2 Ağustos, orta kesimde 8 Ağustos ve yüksek kesimde de 15 Ağustos olduğu açıklanmıştı. 

YORUMLAR 2
  • Erhan Türüdü 7 yıl önce Şikayet Et
    doğudan güneydoğudan gelenleri istemiyoruz.uyarılarımızı dikkate almayıp gelirlerse başlarına gelecek olanlardan ora ahalisi mesul değildir
    Cevapla
  • TürkoğluTürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Gelmesinler pamuka gitsinler
    Cevapla