Doğalgaza indirim ne zaman gelecek?

İran'la gaz fiyatı konusunda anlaşma haberleri bakanlık tarafından yalanlansa da, açıklamada vatandaşı sevindirecek ifadeler kullanıldı.

Doğalgaza indirim ne zaman gelecek?
Doğalgaza indirim ne zaman gelecek?
GİRİŞ 14.07.2016 10:26 GÜNCELLEME 14.07.2016 10:39

Ekotrent

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İran'ın gazda indirim yaptığı iddialarını yalanlarken, beraberin de bir de müjde verdi.

'HENÜZ ANLAŞMA YOK'

Türkiye ile İran arasındaki gaz alışverişi tahkime gitmiş, tahkim de İran'ın gaz fiyatına indirim yapmasına karar vermişti. Karardan aylar sonra 'Tükiye ile İran anlaştı' haberleri üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı açıklama yaptı. Söz konusu haberlerde İran'ın yüzde 12-13 indirim yapacağına yönelik iddialar için bakanlık 'henüz mütabakat sağlanmadı' dedi.

'KIŞ GELMEDEN...'

Öte yandan bakanlığın açıklamasında bir detay dikkat çekti. O detay, 'beklenen indirimin kış gelmeden vatandaşa yansıtılacağı'na dair ifadeydi. İşte açıklamanın o kısmı:

"Mahkemenin verdiği bağlayıcı karar ve oran, kesinleştiği zaman açıklanacak ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da ifade ettiği gibi muhtemelen kış gelmeden vatandaşlarımıza indirim olarak yansıtılacaktır."

KAYNAK: HABER7