Türkiye'ye yolculuk primlerini yükselttiler

Yabancı sigorta şirketlerinin, Türkiye'ye seyahat etmek isteyenler için primleri yükselttiği belirtiliyor.

Türkiye'ye yolculuk primlerini yükselttiler
Türkiye'ye yolculuk primlerini yükselttiler
GİRİŞ 29.06.2016 11:00 GÜNCELLEME 29.06.2016 11:00

Turizm sektörü zor günler geçririrken, yeni bir sıkıntıyla daha karşı karşıya kaldı. Habertürk'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre, bazı ülkelerin, terör gerekçesiyle Türkiye’ye gelecek turiste seyahat sigortası yapmadığı ortaya çıktı. Bazı sigorta şirketlerinin de primleri artırdığı öğrenildi.

'TERCİHİ ETKİLİYOR'

Turist Rehberleri Birliği Başkanı Zeki Apalı, rehberlerden de bu yönde çok sayıda telefon geldiğini belirterek, “Bazı ülkeler terör nedeniyle Türkiye’ye gelen turiste sigorta yapmıyor. Bu da turistin tercihini etkiliyor. Sigorta maliyetlerini yüksek tuttukları için Türkiye tercihini olumsuz etkiliyor” dedi.

Rehberlerin, bu konuyu kendilerine bildirdiğini kaydeden Apalı, “Rehberler bazen doğrudan bildiriyor. Bazen de sohbet esnasında, ‘İki hafta önce tur yaptım. Grubumdaki bazı insanlar sigorta konusunda yaşanan sıkıntıdan söz etti’ diyor” ifadesini kullandı.

'2017 İÇİN ÇALIŞMAMIZ LAZIM'

Türkiye’nin bir an önce terör algısını ortadan kaldırması gerektiğini vurgulayan Apalı, 2017 yılı için çağrıda bulundu. Apalı, “2017 yılını da kaybetmemek için, toparlamak için terör belasını ortadan kaldırmalıyız. Karşı atağa geçip bizim 2017 için çalışmamız lazım” dedi.

Terör, turizmin yanı sıra Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası şirketleri de etkiliyor. Bazı şirketler üst düzey yöneticileri Türkiye’ye gelemediği için yönetim kurulu toplantılarını yapamıyor.