Kayıt dışılık, devlet-İSMMMO iş birliğiyle çözülür

İstanbul serbest muhasebecileri ve mali müşavirleri değişim için adaylarını açıkladı.

Kayıt dışılık, devlet-İSMMMO iş birliğiyle çözülür
Kayıt dışılık, devlet-İSMMMO iş birliğiyle çözülür
GİRİŞ 08.05.2016 11:40 GÜNCELLEME 08.05.2016 14:32

Ülke ekonomisinde kamu ve özel sektör arasındaki kilit olan mali müşavirler ve serbest muhasebeciler, Türkiye’nin büyümesine daha çok katkıda bulunmak için yeni başkan adaylarını buldu.

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) seçimli Genel Kurulu 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak. Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’daki serbest muhasebeci ve mali müşavirler, Türkiye ekonomisini daha fazla büyütmek için bir araya geldi. Meslekte Birlik Grubu çatısı altında Mali Müşavir Adem Çalışkan aday gösterildi.

Mali müşavirliğin ülke ekonomisinin gelişmesinde devlet ile özel sektörü birbirine bağladığının altını çizen İSMMMO Başkan Adayı Adem Çalışkan, şöyle konuştu:

“Türkiye dünya liderliğine giden yolda hızla ilerlerken, ülke ekonomimizin daha hızlı büyümesi için meslek odalarının da aynı vizyonu taşıması olmazsa olmazdır. Sadece İstanbul’daki meslektaşlarımızın sayısı Anadolu’da bir il nüfusu kadar olmasına rağmen, sadece aidat toplayan meslek odacılığını sonlandırmak istiyoruz. Kayıt dışılıkla mücadele ülkemiz için olduğu gibi meslek mensuplarımız açısından da en büyük sorumluluk olarak gündemimizdedir.”

“KAYITDIŞI, DEVLET- İSMMMO İŞBİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLÜR”

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamındaki gerçekçi her adımı kurumlar arası işbirliği ile destekleyeceklerinin altını çizen Adem Çalışkan, Türkiye’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmede İSMMMO’nun en kilit meslek odası olduğunu ancak bir işbirliğine gitmediklerini anlattı

8 maddelik taahhütle aday olan İSMMMO Başkan Adayı Adem Çalışkan, ülke ekonomisine katkıda bulunan serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin ekonomik kalkınmadan hak ettikleri payı almasını sağlayacaklarını ve mesleğe itibar kazandıracaklarını söyledi.

28 - 29 Mayıs 2016 tarihlerinde Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası seçimli Genel Kurulu’nda yaklaşık 40 bin üyenin oy hakkı bulunuyor.

Adem Çalışkan’ın 8 maddelik vaatleri şöyle:

- Mesleğimize saygınlık kazandıracağız.

- Haksız rekabet ve tahsilat sorununu çözeceğiz.

- Meslektaşlara yönelik sosyal projeler geliştireceğiz. İki yakada birer sosyal tesis kuracağız.

- Proaktif ve inovatif meslek içi eğitim dönemi başlatacağız.

- Meslektaşlarımızın haklarını her alanda koruyacağız.

- Kayıtdışı ile mücadele başta olmak üzere ülke ekonomisine yön verecek çalışmalar yapacağız.

- Meslek yasamızı dünya standartlarına taşımak için çalışacağız.

- Büyük hedefimiz: “İSMMMO Üniversitesi” 

Adem Çalışkan kimdir

Ordu'da 1974 yılında doğan Çalışkan, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu.

Çalışkan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını 1999 yılında aldı.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan, 2013'te "Bağımsız Denetim Yetkisi" sahibi oldu.

Çalışkan, halen İstanbul Bayrampaşa’da mali müşavirlik yapıyor.

Aynı zamanda bir bağımsız denetim şirketinin ortağı olan Çalışkan’ın, çeşitli dergilerde Mali Mevzuat ve Sosyal Güvenlik uygulamaları ile ilgili makaleleri, meslek mensuplarında kurumsallaşma ve ofis yönetimi konularında çalışmaları bulunuyor.

Kuruluşundan bugüne Meslekte Birlik Grubu'nda aktif görev üstlenen Adem Çalışkan, 2010 yılındaki seçimlerde Meslekte Birlik Grubu İSMMMO Başkan Adayı oldu ve 2010-2013 dönemi İSMMMO Yönetim Kurulu üyesi olarak hizmet verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL