Çelik'ten gübre indirimi açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gübre fiyatlarında indirime gidilmesiyle ilgili bilgi verdi.

Çelik'ten gübre indirimi açıklaması
Çelik'ten gübre indirimi açıklaması
GİRİŞ 27.04.2016 18:05 GÜNCELLEME 27.04.2016 18:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Tarım Kredi Kooperatifi’ndeki idari yapıdaki değişiklik ile 1.5 milyon TL tasarruf sağlanmıştır” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım Kredi Kooperatifini ziyaret etti. Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Ayhan Karayama ile görüşme yapan Bakan Çelik, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

'MAAŞLARDA İNDİRİM YAPILDI'

Tarım Kredi Kooperatifi’nde idari yapı da bazı değişiklerin yapıldığını kaydeden Bakan Çelik, Tarım Kredi Kooperatifi bünyesinde bulunan 17 şirketin yönetim kurulunun almış olduğu karar ile 8 şirkete düşürüldüğünü belirterek şunları söyledi:

“Burada amacımız keyfi idare yapılanma değildir. Özellikle verimliliğe dayalı bir idare yapılanma olduğunu belirtmek istiyorum. Verimliliğin yanında tasarruf boyutu da önemlidir. İsraftan kaçınmakta son derece önemlidir. Bu çerçevede 9 genel müdür olmayacak, bunlara bağlı genel müdür yardımcıları olmayacak, yaklaşık 45 yönetim kurulu üyeliği bu karar neticesinde olmayacak. Yaklaşık tümü ile 1.5 milyon TL’lik idari yapıda ki değişiklikten tasarruf sağlanmıştır. Yönetim kurulunun yapmış olduğu çalışmalar neticesinde yüzde 30 ile yüzde 70 arasında idari kadrolardaki maaşlarda indirimler yapıldı.”

KDV KALDIRILDI

Gübre ile ilgili de son derece önemli bir noktaya gelindiğini sözlerine ekleyen Çelik, “Gübre fiyatlarında KDV’nin sıfırlanması hükümet vaatlerimizin içerisinde olan önemli konu başlıklarımızdandı. Yüzde 18’lik gübre KDV’si kaldırıldı. Bu çerçevede Tarım Kredi bünyesinde de bu çalışmaların yapılması gerektiğini belirtmiştik ve bu dönem içerisinde yapılan çalışma sonuçlarına göre Aralık ayında KDV indirilmeden 99.5 TL olan Dap gübresi, KDV indiriminden sonra 85’lere iniyor. Şimdi de yüzde 16.35’lik bir indirim ile Dap gübresi 68 liraya Türkiye’de çiftçimiz tarafından alınabilecek. Yüzde 18 KDV’den sonra yüzde 10 ile 16.5 arasında gübre de bir indirime gidilmiş bulunuyor. Çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    çiftçi gübreyi zamanında pahalı olarak alıp tarlasına attıktan sonra yapılan indirim ne işe yarıyor? indirim yapılan tarihe dikkat!
    Cevapla