Kardemir'den Türkiye'de bir ilk!

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları AŞ'de, Türkiye'de üretilmeyen araç lastiklerinin hammaddesinin deneme üretimi yapıldı.

Kardemir'den Türkiye'de bir ilk!
Kardemir'den Türkiye'de bir ilk!
GİRİŞ 24.04.2016 09:43 GÜNCELLEME 24.04.2016 09:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Fabrikadan yapılan açıklamada, araç lastiklerinin içindeki çelik tellerin yarı mamulü olan filmaşin, kalın kangal, nervürlü inşaat çeliği ve kaliteli yuvarlak Çubuk gibi ürünlerin elde edileceği Kangal ve Çubuk haddehanesinde dün deneme üretimine geçildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'nin tek ray üreticisi olan Kardemir, bir taraftan ürün kapasitelerini artırırken diğer yandan da Türkiye'de üretilmeyen ürünleri de üretmek vizyonu ile gerçekleştirdiği katma değerli ürünlere yönelik yatırımlarından olan 700 bin ton/yıl kapasiteli Çubuk ve Kangal Haddehanesi'nde ilk deneme üretimini 22 Nisan'da yapıldı. İlk deneme üretiminin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın kutlandığı bugünlere denk gelmiş olması da ayrı bir mutluluk oldu. Kangal Haddehanemizin KARDEMİR'e, Karabük'e, vatanımıza, milletimize ve tüm paydaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bu vesile ile bu tesisin kurulması için karar verenlere, tesisin yapımında ve devreye alınmasında emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz."

YORUMLAR 2
  • Yalçın 7 yıl önce Şikayet Et
    Milli üretim, milli sermaye, milli güç, milli gurur.... Dışa bağımlı kalmamaya doğru... Millete, Karabük' e hayırlı olsun
    Cevapla
  • Cengiz Y 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk milletine imkân verin ve güvenin Allah'ın izniyle daha neler yapacaktır görün.Bir Karabüklü olarak ve Türk olarak gurur duydum.Birileri havanda su döverken Kardemir çalışıyor.Allah kolaylıklar ihsan etsin.
    Cevapla