Rusya'ya İran darbesi

Petrol üretimini dondurmak için Katar’da yapılan toplantıya katılmayan İran, oybirliği gerektiren anlaşmanın faaliyete geçmesine engel oldu

Rusya'ya İran darbesi
Rusya'ya İran darbesi
GİRİŞ 18.04.2016 13:06 GÜNCELLEME 18.04.2016 17:00
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Avrupa'nın yaptırımlarının ardından petrol fiyatlarının düşmesiyle iyice sıkışan krizdeki Rusya, çözümü üretimin dondurulmasında buldu. Ancak İran’ın görüşmelere temsilci göndermemesi, anlaşmanın faaliyete geçmesini engelledi. 

YİNE UZLAŞAMADILAR

Dünya petrol piyasasında söz sahibi ülkeler, petrol üretim seviyesini ve fiyatları dondurup dondurmamayı görüşmek için dün Katar’ın başkenti Doha’da bir araya geldi. Ancak toplantılara katılan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyeleri ve OPEC harici petrol üreticisi ülkeler, Aralık 2015’te de olduğu gibi yine uzlaşamadı.

Masada bulunan anlaşma metninde, OPEC tarafından yapılan üretim seviyesinin ocak ayında bulunan 32 milyon varil düzeyinde tutulması ve bu kararın ekim ayına kadar sürdürülmesi yazıyordu. Üretici ülkeler, üretimin dondurulması halinde petrol fiyatlarında orta ve uzun vadede istikrarın geri döneceğini düşünüyor.

İRAN VE ARABİSTAN FAKTÖRÜ

Suudi Arabistan, anlaşmanın yürürlüğe girmesi için tüm OPEC üyeleri tarafından onaylanması konusunda ısrar etti. Ancak İran’ın üretim dondurma fikrine sıcak bakmaması ve bu nedenle görüşmelere temsilci göndermemesi, anlaşmanın faaliyete geçmesini engelledi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamalarda, anlaşmaya ulaşmak için biraz daha zamana ihtiyaç duyulduğu belirtildi. OPEC’in olağan bir sonraki toplantısı, haziranda yapılacak. Bu süre zarfında petrol üretiminin dondurulmasına yönelik olağanüstü bir zirvenin daha yapılıp yapılmayacağı konusunda ise bir açıklama yapılmadı 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 34
  • islam birligi 7 yıl önce Şikayet Et
    iran derdi sonunda sizleri gebertir insallah .
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu İranın gerçek yüzünü herkes görmesi lazım. Takkiye ve Fitne. Bunlar bir yandan Takkiye yapıp Sünnilerin sempatisini kazanmaya çalışır gerçek yüzünü bu şekilde saklar ( mesela güya bunlar en büyük siyonist düşmanı-PALAVRA-TAKKİYE-YALAN-UYDURMA) aynı zamanda seni sırtından hançerler (Suriye meselesi tabiki tek olmamakla birlikte bu gerçeği görmeye yeter.) Bıktık senden İran al hizbüşşeytanını ve defol git suriyeden.
    Cevapla
  • arda 7 yıl önce Şikayet Et
    bi suudi yalakasindan beklenende bu zaten ! hic sasmadim .
    Cevapla
  • Esas 7 yıl önce Şikayet Et
    Daeş te ABD icadiydi Rusya rol kapmak için daesi yemleyince önce ırak bozuk attı . silah yüklü bir rus uçağını da çevirdi. Daeş kontrolden çıktı. El kaide den bağımsızlık ilan etti. Kontrole almak için uğraşıyorlar. Birden çok kocası olunca her silah vereni mutlu etmesi gerekiyordu tabii. Sivillere Allah kolaylık versin . daesin Bıçağı ile esedcilerin misketleri , varilleri arasına sıkıştırılmış.
    Cevapla
  • Çulluk 7 yıl önce Şikayet Et
    İran uzun menzilli füzeyi yapar ABD yi hatta Avrupayı vurur diyen arkadaşlar sesleniyorum İran,ABD ve İsrail düşmanlığı tiyatro!İran Irak ı ABD ile birlikte böldü Saddamı elbirliği ile astılar,Esed safında tüm muhalşf mücahir gruplara karşı savaşan İran ve Uzantısı Hizbullah neden yanıbaşındaki İsraile taarruz etmez?Golan tepeleri 40 yıldır işgal altında neden Yahudiye bir taş dahi atmaz?İran ın tehditleri İslam dünyasında puan toplamak için POLİTİK SALVOLAR bu danışıklı dövüşü anlayamıyormuyuz?Irak ve Suriye de Şia Molla rejimi öldürmedik sünni lider bırakmadı ABD ile ortak operasyonlara imza attılar,ama ekran önünde güya düşmanlar?
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    boşuna mı yazdım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle