Rusya yoksa Çin var!

ASÜD) Başkanı Harun Çallı, Çin'e süt ihracatıyla ilgili konuştu

Rusya yoksa Çin var!
Rusya yoksa Çin var!
GİRİŞ 08.04.2016 16:21 GÜNCELLEME 08.04.2016 16:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, süt ürünleri sektöründe Çin'e ihracatın önünün açılmasının sektöre ilaç gibi gelebileceğini belirterek, bu konuda herkesin elini taşın altına koyması ve süreci hızlandırmak için üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti.

Resmi gazetede yayınlandı

Çallı, Türkiye ile Çin arasında imzalanan, "Türkiye'den Çin'e İhraç Edilecek Süt Ürünlerinin Veteriner ve Sağlık Şartları Konusunda Protokol"ün Resmi Gazete'de yayımlanması üzerine açıklama yaptı.

Söz konusu protokolün, Antalya'da yapılan G20 Zirvesi kapsamında imzalandığını ifade eden Çallı, böylece süreçte önemli bir dönemeci geride bıraktıklarını belirtti.

Çin'in süt ve süt ürünlerinde dünyanın en önemli ithalatçılarının başında geldiğine dikkati çeken Çallı, Çin’e süt ürünleri ihracatı konusunda yıllardır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının öncülüğünde çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Çin tarafı ile diyalog içinde yürütülecek zorlu bir süreç olduğunu ifade eden Çallı, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından, veteriner sağlık sertifikalarının düzenlenmesi ve ihracat yapabilecek durumdaki sanayi kuruluşlarımız için gerekli kabullerin yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Rusya'ya alternatif

Çallı, süreç zor olmasına rağmen herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, "Bu zor bir süreç olsa da başta Rusya olmak üzere ihracat pazarlarımızda yaşadığımız kayıplarla zor günler yaşayan sektörümüze, Çin ihracatı ilaç gibi gelecek. Bu konuda herkes elini taşın altına koymalı, süreci hızlandırmak konusunda üzerine düşeni yapmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 1
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş ne sağlığından bahsediyorsunuz adamlar kedi köpek yiyorlar.Börtü böcek yiyorlar .Ne verseniz yerler bırakın sağlıklı ürünü.
    Cevapla