Yerli uçakta yeni gelişme: 400 bin KOBİ'ye çağrı

Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen "Türkiye'nin İlk Yerli Uçağı Çalışmaları'” konulu konferans önceki gün gerçekleştirildi.

Yerli uçakta yeni gelişme: 400 bin KOBİ'ye çağrı
Yerli uçakta yeni gelişme: 400 bin KOBİ'ye çağrı
GİRİŞ 24.03.2016 09:02 GÜNCELLEME 24.03.2016 09:19

Programda bir sunuş konuşması yapan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Karaman, dünyada 7. büyük uçak bakım merkezi konumunda yer aldıklarını söyledi. 3-5 yıldır koltuk ve uçak mutfağı imalatına başladıklarını söyleyen Karaman "Bu konuda Airbus ve Boeing'in imalatçılara sunduğu listede varız” dedi. Karaman, Boeing ile çalışmalarının sürdüğünü ve yakında farklı imalat sektörlerine de gireceklerini kaydetti.

SEFERBERLİK BAŞLIYOR

Program kapsamında THY Teknik Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel, ülkemizdeki yerli uçak çalışmalarını değerlendiren bir sunum gerçekleştirdi. Tokel, Türkiye'nin 400 bin KOBİ ile büyük bir kaynağı elinde bulundurduğunu söyledi. Tokel, 400 bin KOBİ'yi yerli uçak parçaları üretmeye çekmek için çalıştıklarını söyledi. Tokel “Güçlü ve yetenekli KOBİ'lerimiz ile uçak üretiminde yüzde yüz yerli üretim gerçekleştirebiliriz, Türkiye'nin böyle bir potansiyeli var” dedi. THY Teknik'in bakımını yaptığı Uçakların birçok parçasını, Türkiye'de üretmeyi ve ürettirmeyi başardığını söyleyen Tokel “Türkiye artık sektörde göz ardı edilemeyecek bir oyuncu” dedi.

Gebze Belediye Başkan Vekili Nilay Ayran, Ahmet Karaman'a programın anısına tablo hediye etti. Programa ayrıca Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gebze Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Albayrak ve Engin Güzel katıldı.

YÜZDE 100 YERLİ VURGUSU YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Yüzde yüz yerli olmalı' sözlerini anımsatan Tokel "Bir ülke savunma sanayii ve havacılık konusunda tam bağımsız olmadıkça küresel bir güç sahibi olamaz ve kendini tam anlamıyla savunamaz" dedi.