MSC'nin Küba'ya ikinci gemisi yolda

Dünyada ilk defa Küba'ya gemi seyahati başlatan MSC Cruises'un ikinci gemisi, 2016-2017 kış aylarında bu ülkeye bin 500 kişi götürecek.

MSC'nin Küba'ya ikinci gemisi yolda
MSC'nin Küba'ya ikinci gemisi yolda
GİRİŞ 05.02.2016 07:11 GÜNCELLEME 05.02.2016 08:11

İsviçre merkezli gemi firması olan MSC Cruises, yıllardır turizm sayesinde ekonomisini güçlendirebilen Küba'ya, dünyada ilk defa 22 Aralık 2015'te gemi seyahatlerini başlatmıştı.


Bu adım, Amerika Birleşik Devletleri'nin 50 yılı aşkın bir zaman diliminden sonra, Küba ile diplomatik ilişkileri canlandırma kararı ve karşılıklı büyükelçilikler açma hususunda uzlaşmaları sonrasında atılmıştı.

TALEP ARZI AŞINCA, İKİNCİ GEMİ PLANLANDI

MSC Cruises'a ait 65,542 Gross Ton ağırlığındaki MSC Opera gemisi, 2 Aralık 2015'te İtalya'nın Cenova limanından yola çıkarak, transatlantik seyahati sonrası Küba'ya varmış, dünyada ilk kez Küba içerikli cruise programları da MSC Cruises'ın bu seyahati ile başlamış oldu. Ve 22 Aralık hareketle de ilk defa Küba (Havana) başlangıçlı gemi seyahati gerçekleştirilmişti.

MSC Cruises'in ilk seferindeki %100 doluluk oranının yanı sıra, tüm kış sezonu ve Nisan ayı dahil Küba programlarında artış oldu. Bunun üzerine MSC Cruises Armonia gemisini de, 2016 Kasım ayından itibaren, Opera gemisi ile birlikte Küba başlangıçlı Karayip ve Orta Amerika tur paketleri için planladı. Küba'da MSC'nin ikinci gemisi olacak Armonia, 2 ayrı program yapacak. Birinci program Opera ile aynı olan Jamaica, Cayman Adaları ve Meksika'yı içerirken; ikinci programda ise Orta Amerika'nın ilgi çekici ülkeleri Belize ve Honduras da Küba ve Meksika beraberinde yer almakta.

5 KAT KONTENJAN MÜJDESİ

2015 kış sezonunda ilk sezon olması nedeniyle alınan 300 kişilik kısıtlı kapasite kısa sürede dolup, talepler gelmeye devam edince, MSC Cruises Türkiye ofisi, 2016-2017 kış aylarında bin 500 kişiyi Küba gemi seyahatine götürmek üzere kolları sıvadı. Böylelikle bu yıl yapılan satışın 5 katı bir kontenjan ile gelecek yılın Küba seyahatleri planlaması da yapılmış oldu.

MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel, "Dünya'da bir ilki gerçekleştirerek Küba seyahatlerini başlattığımızdan bu yana, gerek dünyadan gerekse Türkiye'den çok yoğun talepler aldık. İlk senemizde yoğunluktan dolayı aldığımız kısıtlı kapasite sonrası, gelecek sene için şimdiden bin 500 kişilik kontenjan gemilerimizde yer kapattık. Şimdiden rezervasyon talepleri almaya başladık, bahar aylarının sonuna doğru, kış Küba programlarımızın da tamamının satılacağını öngörüyoruz" diye konuştu.