Hakem heyetine giden tüketici canından bezdi

Bankaların kart ve kredilerden aldığı masraflar azaltıldı, geçmişe dönük masrafların iade edilmesine karar verildi. Ancak...

Hakem heyetine giden tüketici canından bezdi
Hakem heyetine giden tüketici canından bezdi
GİRİŞ 21.12.2015 09:11 GÜNCELLEME 21.12.2015 09:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bu hakkı duyan tüketiciler bankalardan 'ret' cevabı alınca tüketici hakem heyetlerine koştu. Bu akınla hakem heyetlerindeki dosyaların yaklaşık yüzde 90'ı bankaların aldığı masraflar ve aidatlarla ilgili hâle geldi.

Dosyaların yoğunluğunun yanı sıra, bankaların savunma gücü altında bunalan hakem heyetlerinin çaresizliği tüketiciyi canından bezdirdi. Rakamlar, başvurunun ardından geçen 1.5 yıla rağmen sonuç alamayan tüketicilerin sayısının her geçen gün arttığını gösteriyor. Tüketici birlikleri ise çözümün, hakem heyetlerinin oluşmasındaki sistemin değişmesiyle mümkün olduğunu ifade ediyor.

ŞİKÂYET ALMAMAK SUÇ

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Hem bilgi eksikliği hem de iş yoğunluğu bir araya geldi ve hakem heyetleri artık şikayet almak istemiyor. Oysa bu suçtur. Heyetlerin evrak eksikliğini gerekçe göstererek dosyaları işleme almadığına dair şikâyet geliyor. Bunu yapanlar görevi ihmal suçu işliyor. Üyelerin ve raportörlerin önce eğitim, sonra sınavdan geçirilerek görevlendirilmesi lazım" diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • kerem 8 yıl önce Şikayet Et
    hakem heyetlerine torpil ile personel alıyorsunuz. aralarında ilkokul mezunu bile var ve çok ama çok eğitimsiz aptal,anlayışsız,bilgisiz insanları bir araya getirilmiş
    Cevapla
  • oksodi 8 yıl önce Şikayet Et
    ben hakem heyetine başvurdum 6 ay gibi bi zamandan sonra dosya masrafının tamamını aldım...
    Cevapla
  • mami 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların yaptıgı herşey kagıt üzerinde bürokrasisi asla aşılmıyor. bankanın bizden çaldıgı parayı bir türlü geri alamıyoruz. hükümet buna seyirci kalıyor.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi kanun çıkartırsanız insanlarda hakem heyetine gitmez nerde ogünler biz avrupada mı yaşıyoruz ki insanların mutluluğu için yasa çıkartılsın sürün milletim
    Cevapla
  • Tasarım 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben Avrupa dayım hiç te öyle zannettiğiniz gibi filan değil. Burda millet banka tarafından soyulduğunu bile fark edemiyor.
    Cevapla
  • osmancan 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet bir yasa çıkartsın ilgili bankalar, gereksiz prosedürlere gerek kalmadan hak sahiplerinin hakkını ziraat bankası gibi bir devlet bankası hesabına yatırsın. hak sahipleri de bu parayı alabilsin. madem yaptı bir iyilik , devlet milletini rezil etmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle