Taşeron işçiler yarın yarım gün iş bırakıyor

DİSK, seçimler öncesi AK Parti’nin seçim vaatlerinden biri olan ‘taşerona kadro’ vaadinin yerine gelmesi için eylemlere başlayacak.

Taşeron işçiler yarın yarım gün iş bırakıyor
Taşeron işçiler yarın yarım gün iş bırakıyor
GİRİŞ 16.12.2015 15:59 GÜNCELLEME 16.12.2015 15:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

DİSK’in, AK Parti Hükümeti’nin seçim vaatlerinden biri olan ‘taşerona kadro’ sözünün yerine gelmesi için ilk eylemi İzmir’de yapılacak. İzmir’de 18 aralık Cuma günü yarım gün süreyle iş bırakacak olan işçiler saat 13.00’te sendika binası önünde toplanacak. Bayraksız ve flamasız olarak Konak’a kadar yürüyecek olan işçiler, Ankara’ya kadro taleplerine yönelik mesajı verecek.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, eylemle ilgili sendika binasında düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

"1 Kasım seçimlerinden sonra kurulan hükümetin açıklamış olduğu eylem programında, yine emekçiye boş vaatlerin dışında hiçbir şey çıkmamıştır. Yaklaşık 30 yıl geçmişi olan kamudaki taşeron işçiliği artık sürdürülemez noktaya gelmiştir. Ayrımsız, şartsız tüm taşerona kadro söz verdiniz sözünüzü tutun! Hükümetin açıkladığı programa baktığımızda işçilerin emekçilerin ağzına bir parmak bal çalıp, asgari ücreti 1.300 TL, kamuda çalışan taşeron işçilerin belli bir bölümüne kadro vaadi ve arkasından gelecek olan kıdem tazminatı gaspını hayata geçirmek için çalıştaylar var."

Memiş Sarı, taşerona kadro için geçen hafta başlattıkları imza kampanyasında Türkiye genelinde 3 milyon 200 bin imza, İzmir’de ise 60 bin imzaya ulaşıldığını söyledi. Toplantıya DİSK’e bağlı sendikaların şube başkanları da katıldı.

YORUMLAR 9
  • taşeron 8 yıl önce Şikayet Et
    taşeronu kadroya alın artık asıl işi yapan biz ikinci sınıf insan muamelesi gören biz evimizi geçindiremiyoruz.
    Cevapla
  • taşeron 8 yıl önce Şikayet Et
    belediye çalışanına yok galiba bilgisi olan
    Cevapla
  • taşeron 8 yıl önce Şikayet Et
    güvendik inandık sabırla bekliyoruz. önümüzdeki üç ay içinde taşeronlar kadroya alınacak Ahmet Davutoğlu sözünü tutacak.
    Cevapla
  • asgari ücretli. 8 yıl önce Şikayet Et
    taşeronu sayın erdoğan çıkarttı ya çıkartmayacaktı yada kadrolarını verecektir başka çare yok.
    Cevapla
  • taşeron vhk 8 yıl önce Şikayet Et
    yarım gün bıraksak hastalar perişan olur yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle