Rus ambargosu Türk vatandaşına yarayacak

Rusya'nın sebze-meyve başta olmak üzere Türk mallarına ambargo koymaya hazırlanması iç piyasada bazı olumlu etkileri olacak

Rus ambargosu Türk vatandaşına yarayacak
Rus ambargosu Türk vatandaşına yarayacak
GİRİŞ 01.12.2015 05:02 GÜNCELLEME 01.12.2015 07:27
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü İrfan Güvendi, Rusya'nın Türkiye'den meyve sebze ithalatını yasaklama kararına ilişkin, "Eğer böyle bir yaptırım olacaksa bundan ilk önce Rusya'nın çiftçisi etkilenecek, biz değil" dedi.

'Yaptırımlardan en çok Rus çiftçisi etkilenecek'

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Genel Merkezi'nde Dernek Başkanı Turgay Türker ve üyeleriyle buluşan Güvendi, Birliğin çalışmaları ve Türkiye ile Rusya ilişkilerine yönelik bilgi verdi.

Türkiye ile Rusya ilişkilerine de değinen Güvendi, tarımsal açıdan Türkiye'nin Rusya ile ticaretinde açık verdiğine dikkati çekti.

Güvendi, şöyle konuştu: "Eğer böyle bir yaptırım olacaksa bundan ilk önce Rusya'nın çiftçisi etkilenecek, biz değil. Zaten Avrupa'dan Rusya'ya karşı birtakım yaptırımlar var. Rus çiftçisi bu durumdan daha çok etkilenecek. Tek maliyetimiz ithalatta başka ülkeden getirileceği için navlun maliyetimiz olur. Kanatlı sektörü Avrupa ambargosundan sonra biraz hızlanmıştı. Bunu Irak pazarı ile karşılayabiliriz diye düşünüyorum. Tarım ve gıdada Rusya ile 2 milyar 850 milyon dolar ithalatımız, 1 milyar 350 milyon dolar da ihracatımız var.

"KALİTELİ VE DAHA UCUZ ÜRÜN TÜKETECEĞİZ"

Yaş meyve, sebze ve narenciye grubu bu durumdan etkilenir. Hükümet de bu durumda o çiftçilere destek verecektir. İç piyasada tüketimin artırılması ya da yeni ihracat pazarları bulunması gerekecek. Şu anda hemen ihracat kapısı açılamaz. Bu da içeride daha kaliteli ve daha ucuz ürün tüketebileceğimiz anlamına geliyor. Bu durum gıda enflasyonunu da etkileyebilir."

YORUMLAR 48
  • ŞAHİNNN 8 yıl önce Şikayet Et
    stokçuluk yapan sıradan birileri değildir mutlaka ankarada dayısı olandır.garip köylüm benim hep garip..ALMA MAZLUMUN AHINI CIKAR AHESTE AHESTE..
    Cevapla
  • misafir99 8 yıl önce Şikayet Et
    afiyet seker olsun gardaslarim
    Cevapla
  • gezgin 8 yıl önce Şikayet Et
    Denetimsiz sağlığa zararlı ürünleri bize yediriyorlardı hiç olmazsa kaliteli ürünlerden tüketebileceğiz
    Cevapla
  • mümin 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten anlamış degilim bi kafirden daha pahali mal yiyoyoruz.Neden Neden Neden ilk önce mümin kardeşlerim dururken neden kafirden pahaliya yiyelim
    Cevapla
  • kafirde suc yokki 8 yıl önce Şikayet Et
    Sana pahaliya satan müslümanda !!! suc... sana 5 liraya satacigima gavura 7 liraya satarim kar yaparim diyen müslümani düsünmek lazim....haaaaa sende is adami olup müslümanlara daha ucuza satip az kar etmeye baslarsin artik :)
    Cevapla
  • Turan H. 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz, mutlaka sizi biraz korku ile, biraz açlık ile, yahut mala, cana veya ürünlere gelecek noksanlıkla deneriz. Sen sabredenleri müjdele!" (Bakara, 2/155)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle