Türk Telekom ve Amazon'dan işbirliği

Türk Telekom Grubu, Amazon Web Services teknolojisiyle işletmelerin sanal sunucu ihtiyaçlarını karşılayacak.

Türk Telekom ve Amazon'dan işbirliği
Türk Telekom ve Amazon'dan işbirliği
GİRİŞ 27.11.2015 13:56 GÜNCELLEME 27.11.2015 13:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türk Telekom Grubu, Amazon Web Services altyapısı üzerinden Türkiye’deki işletmelere son teknoloji bulut çözümlerini sunacak. Türkiye’deki işletmelerin sanal sunucu gibi pek çok teknoloji ihtiyacı, Türk Telekom Grubu güvencesi ve Amazon Web Services altyapısıyla BuluTT Market üzerinden karşılanacak.

Bu önemli iş birliği, Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca ve Amazon Web Services Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Teknoloji ve Çözüm Mimarisi Başkanı Attila Narin’in katıldığı bir basın toplantısıyla duyuruldu.

Türk Telekom Grubu, Amazon Web Services iş birliğiyle Türkiye’deki işletmelere son teknoloji bulut çözümlerini sunacağını duyurdu. Yapılan bu iş birliğiyle Türkiye’deki küçükten büyüğe tüm işletmeler, Amazon Web Services’in küresel altyapısı üzerinden sanal sunucu hizmeti alabiliyor.

Dünyada ve Türkiye’de şirketler, donanımdan, internet erişimine kadar çeşitli bilişim gereksinimleri için sanal sunucuya ihtiyaç duyuyorlar. Sanal sunucuları kiralayan şirketler, ilk yatırım maliyeti, bakım ve işletme giderleri gibi birçok maliyetten kurtuluyor. Bu nedenle birçok şirket sanal sunucu kiralama yöntemini tercih ediyor.

Türk Telekom Grubu şimdi de dünyanın bu alandaki lider şirketi Amazon Web Services altyapısı üzerinden sanal sunucu hizmeti sunmaya başlıyor.

Türk Telekom Grubu’nun Amazon Web Services altyapısı üzerinden sunduğu sanal sunucu hizmeti ile Türkiye’deki işletmeler; dünyanın en gelişmiş bulut altyapısından faydalanıyor, TL cinsinden saatlik ücretlerle kullanım imkânına sahip oluyor, bakım ve enerji maliyetlerini azaltıyorlar. Türkçe ve kullanıcı dostu ara yüz sayesinde sunucularını kolaylıkla yönetebilen işletmeler, ihtiyaca göre sunucu seçimi, siparişin ardından dakikalar içerisinde hızlı kurulum,  yüksek güvenilirlikte ve yüksek hızlarla erişim imkânı elde ediyorlar. Sanal sunucu hizmetleri, Türk Telekom tarafından sunulan çağrı merkezi desteğiyle kullanılabiliyor.

Ayrıca Türk Telekom Grubu’nun sanal mağazası BuluTT Market üzerinden şirketlere sunucu hizmetinin yanı sıra, online dosya, veri depolama, e-posta çözümleri ve video konferans gibi ihtiyaç duydukları bir çok bulut çözümü de sunuluyor.

Akarca: İşletmeler, altyapı ve işletim giderlerinde yüzde 83’e varan tasarruf imkânı elde edecekler

Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca, “Türk Telekom Grubu olarak, küçük esnaftan dev holdinglere kadar farklı ölçeklerdeki iş yerlerinin tüm iletişim ihtiyaçlarını tek noktadan karşılıyoruz. Ses, internet ve veri merkezi hizmetlerinden bulut bilişim çözümlerine kadar sunduğumuz 100’den fazla ürün ve servisimizle işletmelerin teknoloji ortağıyız. Müşterilerimizin ihtiyaçları ve beklentileri bizim için çok önemli. Amazon Web Services ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği kapsamında Türkiye’deki iş yerlerinin teknoloji ihtiyaçlarına yönelik güvenilir, ölçeklenebilir, yüksek performanslı ve hesaplı çözümler sunacağız. Türkiye’deki işletmeler, BuluTT Market üzerinden sunduğumuz Amazon Web Services hizmetlerinden, kullandıkları kadar ödeme yaparak uygun koşullarda faydalanabilecekler. Sanal sunucu hizmeti, altyapı ve işletim giderlerinde yüzde 83’e varan tasarruf imkânı sağlayacak. Ayrıca işletmeler, bakım ve yönetim giderlerinde tasarruf sağlayacak; ihtiyaç duymaları halinde genişleyebilen bir bilgi sistemi altyapısına da sahip olacaklar. Hizmetlerimiz, KOBİ’lerin, büyük işletmelerin ve kamu kurumlarının operasyonlarını güçlendirmelerinin yanı sıra, hizmet kalitelerini ve çeşitliliğini artırmalarına da yardımcı olacak” dedi.

Akarca sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizi bölgesinde bir veri merkezi üssü olarak konumlamak için teknoloji yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’deki işletmelerimizin global alanda rekabet edecek düzeye ulaşması için en ileri teknoloji hizmetlerine sahip olmalarının gerektiğine inanıyoruz. Amazon Web Services ile yaptığımız bu çalışmayı bu kapsamda şirketlerimize rekabet avantajı sağlayacak bir iş birliği olarak değerlendiriyoruz”.

Amazon Web Services Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Teknoloji ve Çözüm Mimarisi Başkanı Attila Narin de şu açıklamalarda bulundu: “Amazon Web Services’i 2006 yılında hayata geçirdiğimizde, Türkiye’deki kullanıcılar bu hizmeti ilk kullananlar arasındaydı. Bugüne kadar Amazon Web Services’i kullanan her ölçekteki şirkette çok büyük yenilikler gördük. BuluTT Market’le birlikte, çok daha fazla Türk şirketinin bulut teknolojisini kullanarak işlerini büyütmek ve başarılı olmak için gerekli olan güvenlik, ölçeklenebilirlik ve güvenilirlik hizmetlerini uygulayabileceklerini düşünüyoruz”.

Türk Telekom Grubu’nun Amazon Web Services altyapısı üzerinden sunduğu sanal sunucu hizmeti, BuluTT Market üzerinden, işletmelere fatura ile ödeme yapma imkanı tanıyor.

YORUMLAR 4
  • Molla Kasım 8 yıl önce Şikayet Et
    TTNET bunu kendi yapacağına , Türkiyenin verilerin yurt dışında tutup , yurt dışı hatlara dünya kadar para ödetiyor. Halbuki kendi verimerkezini kursa yada Türkiyedeki verimerkezlerinden bu hizmeti alsa trafik ve veri Türkiyede kalacak , hem ekonomik hemde güvenlik zafiyeti oluşmayacak. Konu ile ilgili bakan uyumasın. Sonra ah vah deyip durmayın.
    Cevapla
  • gerçekçi 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bu iş kimin aklından çıktıysada bunu bi inceleseler iyi olur bakalım kimin adamı...
    Cevapla
  • gerçekçi 8 yıl önce Şikayet Et
    millet yurt dışında sunucu tutmak istese zaten yabancı firmalarla anlaşır neden adam gibi bir veri merkezi kurmayıpta amazonla anlaşmayı(kolay yolu) tercih ediyorsunuz anlamış değilim...
    Cevapla
  • mert can 8 yıl önce Şikayet Et
    TTnetin neden hızı düşük limitsizin
    Cevapla