SunExpress yolcu sayısını artırdı

THY ile Lufthansa ortak kuruluşu SunExpress'in, taşıdığı yolcu sayısının yüzde 18 arttığı açıklandı.

SunExpress yolcu sayısını artırdı
SunExpress yolcu sayısını artırdı
GİRİŞ 24.11.2015 01:48 GÜNCELLEME 24.11.2015 01:48

SunExpress'in Avrupa'daki Türk seyahat acenteleriyle olan çalışma modellerini ve 2016 yılı yaz mevsimi uçuş tarifesini değerlendirmek üzere Almanya'nın Frankfurt kentindeki bir otelde düzenlenen yemekte konuşan Çillioğlu, bu yıl 1,1 milyar avroluk ciro hedeflediklerini kaydetti.

Çillioğlu, "Taşıdığımız yolcu sayısı bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 arttı" dedi.

"Eylül 2014 ile Mayıs 2015 arasında SunExpress'i tecrübe eden yolcuların değerlendirmeleri sonucunda 'SkyTrax World Airline 2015' ödüllerine göre SunExpress dünyanın en iyi tatil hava yolu kategorisinde 3'üncü seçildi" diyen Çillioğlu, geçen yıl aynı kategoride 4'üncü sırada bulunduklarını dile getirdi. 

Çillioğlu, firmanın uçuş sayısını artırmaya devam ettiğine dikkati çekerek, "23 farklı ülkeden 3 bin 300'den fazla çalışanıyla şirketimiz hedeflerine emin adımlarla devam ediyor. Avrupa'dan Türkiye'ye en fazla sefer yapan havayolu şirketi unvanını elinde tutan şirketimiz, 2015-2016 kış sezonunda hem iç hem dış hatta toplam 49 noktaya haftada 714 uçuşla 135 bine yakın koltuk arz edecek" diye konuştu.

Geçen yıl Boeing firmasıyla yapılan anlaşma sonucunda 40'ı kesin 10'u opsiyonlu olmak üzere "Boeing 737-800NG" ve "MAX" modellerinden 50 adet uçak siparişi verdiklerini anlatan Çillioğlu, bu uçaklardan 5'inin bu yıl filolarına dahil olduğunu, gelecek yıl 7 uçağın daha filoya ekleneceğini bildirdi. 

''MISIR'A BİLETLER SADECE ALMANYA ÇIKIŞLI GİDİŞ-DÖNÜŞ OLARAK SATILABİLECEK''

Çillioğlu, şirketin Mısır'daki uçak kazasından dolayı Şarm El-Şeyh seferlerini durdurduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Daha doğrusu sadece daha önce oraya götürdüğümüz yolcuları getiriyoruz ve bu yolcular da bagajsız getiriliyor. Alman Sivil Havacılık Kurumu, bu yolcuların bagajlarıyla aynı uçakla taşınmasını yasakladı. Yolcuların bagajlarını kargo şirketleri vasıtasıyla Almanya'ya ulaştıracağız. 

Ayrıca, Mısır'a biletler bugünden itibaren sadece Almanya çıkışlı gidiş-dönüş olarak satılabilecek. Mısır'dan bu uçaklara yolcu binmesi istenilmiyor. Mısır'a tatil için gidecek yolcuların buradan gidip geri dönmesi isteniyor."