Niğde’de tuz aranırken petrol bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun Niğde’nin Badak bölgesinde tuz aranırken petrol bulunduğunu söyledi.

Niğde’de tuz aranırken petrol bulundu
Niğde’de tuz aranırken petrol bulundu
GİRİŞ 23.11.2015 10:52 GÜNCELLEME 24.11.2015 00:46
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Türkiye'de geçen yıl petrol ve doğalgaz aramada tüm zamanların en fazla sondaj metrajına ulaşıldığını belirterek, "Tespit ve arama çalışmaları sonucunda 2003-2015 Eylül ayı sonu itibarıyla 29,2 milyon ton ham petrol, 3,56 milyon ton petrol eş değeri doğalgaz elde edildi. Üretilebilir rezerv ise 2014 sonu itibarıyla 42,6 milyon tona ulaştı" dedi.

Bakan Alaboyun, Alaboyun, yer altı kaynakları ve madenlerin oluşumunu jeolojik gerekçelerle açıklayarak, "Petrol ve doğalgaz aramada çok para harcadık ve harcıyoruz. Arama çabalarımız artarak sürecek. Niğde'nin Badak beldesinde MTA sondajla tuz ararken petrol çıktı. Böyle kusma yaptı. Araştırma yaptırdık. Oradaki petrolün ana kayaç olmadığı, başka yerden sızma olduğu söyleniyor" diye konuştu. Türkiye'nin petrol ve doğalgaz arama çabalarının artarak sürdüğüne işaret eden Alaboyun, 2003-2015 Eylül sonu itibarıyla bin 48 kuyu açıldığını aktardı.

YORUMLAR 77
  • Ahnuba 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye dünyanın en zengin petrol yatakları üzerinde duruyor. Özellikle de İç Anadolu Bölgesi, Sayın yetkililer petrolü yanlış yerlerde arıyorlar. Benden söylemesi.
    Cevapla
  • Suleyman 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunu soylemek icin bir dayanaginiz olmali! Irak'taki zengin petrol formasyonlarinin incelmis kuzey ucu bizim sinirlarimiz icinde ve simdiye kadar ciddi sayilabilecek butun kuyular o formasyonlar icinde. Iran ve Irak'ta bu kadar petrol varken bizde niye yok diye hep sorulur. Cevabi cok basit, Trakya havzasinda biraz gaz var. Ama Anadolu'da petrol bulma ihtimali olan binlerce metre kalinliginda sedimanter kayac formasyonlari hemen her yerde milyonlarca yil boyunca siddetli volkanizmaya maruz kalmis. Formasyonlar darma dagin olmus. Olan petrol ya kurtulup cikmis ya da katran olup kayaclarin gozeneklerinde kilitlenmis kalmis.
    Cevapla
  • hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    gece gündüz polisimiz görev yapıyor izine ayrılıyor izin parası yok emekli oluyor polis emeklisi 40 bin lira alıyor assubay emeklisi 300 bin lira alıyor polis emekli oldugu zaman maaşı yarıya düşüyor kimse geçinemiyor son kez bu hükümeti polis teşkilatı uyarıyor busefer darbeyi polis yaparsa tam yapar gerisini siz düşünün
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah gözünüzü doyursun. Bu ülkede ne kadar işsiz var biliyormusun. Ayrıca burası da yeri değil.
    Cevapla
  • MAHMUT ŞAFAK 8 yıl önce Şikayet Et
    Laf var içrağat yok
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    memleket garip, bir kere de aradığını bulsa şaşardım...
    Cevapla
  • nur 8 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin yarın abd gelir beton döker gider sizlerde kuzu kuzu bakarsız
    Cevapla
  • kudret 8 yıl önce Şikayet Et
    o dediğin 20 yıl öncesi Türkiye'sindeydi..!!
    Cevapla
  • RAUF 8 yıl önce Şikayet Et
    onlar chp zamanındaydı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle