Digiturk'ün yüzde 100'ünü satın aldı

Rekabet Kurulu, Digiturk'ün yüzde 100'ünün beIN Media Group'a satışını onayladı.

Digiturk'ün yüzde 100'ünü satın aldı
Digiturk'ün yüzde 100'ünü satın aldı
GİRİŞ 06.11.2015 10:38 GÜNCELLEME 06.11.2015 10:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "DP Acquisitions B.V. 'nin hisselerinin tamamının beIN Media Group LLC. tarafından devralınması işlemine izin verildi" ifadesine yer verildi. TMSF'nin Digiturk'ü kaç paraya sattığı açıklanmadı.

Digiturk,Süper Lig maçlarını 2016-2017 futbol sezonu sonuna kadar yayınlamaya devam edecek.

KATARLI ŞİRKET SATIN ALMIŞTI

Katarlı medya şirketi beIN Media Group, Çukurova Grubu'nun Mayıs 2013 tarihinden itibaren Türkiye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nda (TMSF) bulunan Digiturk'teki ortaklığına ilişkin yönetim haklarını satın almıştı.

FİYAT: 1.2 MİLYAR DOLAR

Spor Toto Süper Lig, İngiltere Premier Lig, Rus ve Brezilya Futbol Ligleri, Copa Del Rey, Turkish Airlines Euroleauge, Türkiye Basketbol Süper Ligi, Wimbledon ve ATP Masters 1000 Tenis,Formula 1 gibi yayın haklarına sahip olan Digiturk'un, CEO'su Fransız devi PSG'nin başkanlığını yapan Nasser Al-Khelaifi olan Katar şirketine 1,2 milyar dolara satıldığı belirtilmişti.

Al-Khelaifi bu satın almaya ilişkin açıklamasında, Digiturk platformunu güçlendirmeyi ve Türk Pay-TV ve spor piyasasının heyecan verici dinamiklerini daha da geliştirmeyi iple çektiklerini söylemişti.

YORUMLAR 4
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    yazik oldu
    Cevapla
  • senol2985 8 yıl önce Şikayet Et
    abi hergün kesintisiz arıyorlar 3 kere arayıp listeden çıkarın dedigim halde bunların tacizine dur diyen yok sözde yasa çıktı
    Cevapla
  • BoluBeyi 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim gibi yap. "İşim gereği Yurtdışında yaşıyorum artık, uzun süre dönmiyeceğim öyle kayıt alın" de. Ben öyle yaptım, ne arayan kadı ne soran. :)
    Cevapla
  • taraftar 8 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonspor dusmanligi yapan sansal buyukayi kovarlar insallah
    Cevapla