140 bin adet azaldı! Yumurta'ya sürpriz zam

Türkiye'de ağustos üretimi geçen yılın aynı dönemine göre 140 bin adet azalan yumurtada fiyatlar yüzde 15,21 arttı.

 140 bin adet azaldı! Yumurta'ya sürpriz zam
140 bin adet azaldı! Yumurta'ya sürpriz zam
GİRİŞ 27.10.2015 13:29 GÜNCELLEME 27.10.2015 13:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, tavuk yumurtası üretimi mayıs-ağustos döneminde aylık bazda değişkenlik göstererek geçen yıla göre düştü.

Geçen yılın aynı dönemine göre, Mayıs'ta yüzde 1,9, Haziran'da yüzde 11,2, Temmuz'da yüzde 4,8 gerileyen yumurta üretimi, Ağustos'ta yüzde 9,8 azaldı. Ağustos'taki düşüş 140 bin adedi buldu.

Eylül ayı enflasyon rakamlarına göre ise yumurtada fiyatlar geçen yıla göre yüzde 15,21 yükseldi. Artışın ardından marketlerde "large" boyutlu yumurtaların fiyatı 1 lirayı geçti. "Large" olanların 15'li paketleri 15,2 liraya kadar ulaştı.

Vatandaşların en çok tercih ettiği "small" büyüklükteki 15'li paket yumurta 7 lira 25 kuruş, organik yumurtanın ise 10'lu paketi 9 lira 90 kuruş, marketlerdeki köy yumurtasının 6'lı paketi de 4 lira 90 kuruş civarında satılıyor. Pazar yerlerinde satılan köy yumurtası ise 75 kuruştan alıcı buluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • yumurtacı 8 yıl önce Şikayet Et
    üretimi düşür aynı maliyetle fazla kazan diye yazan arkadaş ne kadar boş bilgisiz dayanaksız konuşuyor.daha dün bu ülkede kuş gribi neticesinde milyonlarca tavuğun itilaf edildiği ne çabuk unutuldu.dolu konusun boşu zaten hazırda bekliyor.
    Cevapla
  • mami 8 yıl önce Şikayet Et
    samanıda ,saman nezlesi var diye ithal ettik dimi. herşeye bir bahaneniz var ya .
    Cevapla
  • yumurta 8 yıl önce Şikayet Et
    yumurtanın zamlanmasını sağlayan canan karataydır
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    üretimi düşür aynı maliyetle daha çok kazan ne ala memleket.. garibanda düşünsün dursun.
    Cevapla
  • hak hukuk 8 yıl önce Şikayet Et
    e yani sonuna kadar haklı gariban ne alsın onları hiç dusunen yok markete ztn girdimi ilk akla gelen yumurta edin onuda alamıyalım
    Cevapla