'Türk konut piyasasında köpük var'

Goldman Sachs, 'Türk konut piyasasında köpük var, ancak sistemsel risk oluşturmuyor' değerlendirmesinde bulundu.

'Türk konut piyasasında köpük var'
'Türk konut piyasasında köpük var'
GİRİŞ 26.10.2015 11:34 GÜNCELLEME 26.10.2015 11:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Goldman Sachs, Türk konut sektörüne ilişkin olarak Cuma günü yayınladığı raporda, Türkiye'de konut fiyatlarının son birkaç yılda keskin artış gösterdiğini belirtti.

Konut fiyatlarındaki artışın dörtte birinin konut stoğu kalitesinde iyileşmeden kaynaklandığının kabul edilebileceğini ifade eden Goldman Sacns, son dönemdeki fiyat artışlarının olağan üstü aşırı olduğunu ve bunu sonucu olarak piyasada köpük oluştuğunu, özelliklede metropollerde bu köpüğün görüldüğünü vurguladı.

Ancak konut sektöründeki bu hızlı fiyat artışından kaynaklı sistemsel risklerin hala göreceli olarak iyi kontrol altında tutulduğunu belirten Goldman Sacns, finans sektörünün konut piyasasındaki risklerin oldukça düşük olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 1
  • köpük 8 yıl önce Şikayet Et
    ben sivas merkez için söyleyeyim ev fiyaatları uçmuş durumda. ben 2 sene önce aldım çok şükür borç harç kredi. ama sivas gibi bir memlekette 200 bin lira sıradan bir para haline geldi ev için. lüks ya da ultra lüks daireler için 400 bin villa tarzı yerlerde 600 bin ila 1 milyon civarı. gariban fakir fukara ya da tek maaşlı bir memur için ütopik sayılar bunlar. kaymağı üç beş tane müteahhit yiyor. herkes de göz yumuyor. asıl kazanan onlar borç ödemek için yıllarca didinen ise bizler oluyoruz.
    Cevapla