''Birlik'ten Hac ve Umre rantı çıktı'' iddiası

TÜRSAB'ın Birlik Hava Yolları için daha çok uçak koltuğu nasıl satarım derdine düştüğü iddiası Hac ve Umre işi yapanları rahatsız etti.

''Birlik'ten Hac ve Umre rantı çıktı'' iddiası
''Birlik'ten Hac ve Umre rantı çıktı'' iddiası
GİRİŞ 20.10.2015 14:28 GÜNCELLEME 20.10.2015 15:19

Yaklaşan TÜRSAB seçimleri öncesinde TÜRSAB HEPİMİZİN  Oluşumu adına konuşan İSPA Turizm Genel Müdürü ve TÜRSAB HEPİMİZİN Oluşumu Yönetim Kurulu Adayı Hilmi Karaduman “TÜRSAB Bünyesinde kurulan Birlik Havacılık sektöre değil birkaç kişinin menfaatine hizmet veriyor. Başkan TÜRSAB’dan çok Birlik Hava Yolları şirketinin işlerini takip ediyor. Hac ve Umre işi yapan acentalar bu durumdan çok rahatsız”dedi

18 yıldır görev yapan Başkanın ve Yönetim Kurulunun oyları ile kurulan Birlik Hava Yolları Şirketinin, Hac ve Umre organizasyonu yapan acentelere büyük zarar verdiğini belirten Karaduman, “Birlik hava yolları  TÜRSAB Başkanı ve TÜRSAB yöneticilerinin kuruduğu  13 ortaklı bir şirket. Bu şirket Hac ve Umre organizasyonu yapan acentalara uçak koltuğu satmaktadır. Meslekteki acenteleri temsil eden ve denetleyen kurumun Başkanının Hac ve Umre organizasyonu için uçak koltuğu satışı yapması haksız rekabete sebebiyet vermektedir. Çünkü kendi ortaklarına piyasanın altında koltuk fiyatı vermeyeceğinin bir garantisi yoktur. Dolayısıyla bu durum Hac ve Umre organizasyonu yapan diğer acentelere ciddi zarar vermektedir” dedi.

TÜRSAB YÖNETİMİ HAC UMRE İŞİ YAPAN ACENTALARA İLGİSİZ

Hac ve Umre organizasyonu yapan seyahat acentelerini temsilen TÜRSAB Yönetiminin, Diyanet İşleri Başkanlığı ile sürekli dirsek temasında olması gerektiğini de belirten Karaduman, “Diyanet İşleri Başkanlığımız Hac ve Umre konusunda en önemli kurumumuzdur. Gerek irşat, gerekse seyahat ve konaklama gibi konularda omuzunda büyük bir yük taşımaktadır. Bu yükün seyahat ve konaklama kısmının bizim gibi konusunda uzman acentalara aktarılmasının büyük artıları olacaktır. Zaman zaman doğan aksaklıklar azalacak ve Başkanlığımız İrşat konusuna daha da yoğunlaşabilecektir. Bu konunun dile getirilmesini defaaten TÜRSAB Başkanı ve Yönetimine iletmemize rağmen şimdiye kadar hiç bir adım atılmamıştır.”dedi

NASIL DAHA ÇOK UÇAK KOLTUĞU SATARIM DERDİNDELER

Birliğin Hac ve Umre işi yapan seyahat acentalarına sırtını döndüğünü de ifede eden Karaduman, “Hac ve Umre işi yapan arkadaşlarımızın pek çok sorunu var ve ne yazık ki TÜRSAB’ın mevcut yönetimi bu sorunların hiç biriyle ilgilenmemekte. İşi gücü bırakmış Birlik Hava Yolları için daha çok uçak koltuğu nasıl satarım derdindeler. Koskoca Birlik Başkanı acentalara daha pahalı koltuk nasıl satarım düşüncesinde. Bu arada Birlik Havacılığın ortaklarında Nebil Çelebi’de çiçeği burnunda Başkan Adayı ve yıllarca ikinci Başkanlık yapmış Firuz Bağlıkaya yönetiminde. Nebil Çelebi’nin, Birlik Havacılık şirketi içinde yer alarak hatırı sayılır bir zenginliğe ulaştığını herkes biliyor ve konuşuyor. Bu durum sektörde Hac ve Umre işi yapan acentalar tarafından eleştiriliyor” dedi.

BİLGİSİ YOK BAŞKAN OLACAĞIM DİYOR

TÜRSAB başkanlığına adaylığını açıklayan ve Başaran Ulusoy’un 8 yıl ikinci başkanlığını yapan Firuz Bağlıkaya’nın Hac ve Umre konusunda bilgisizliğini de eleştiren Hilmi Karaduman, “ Firuz Bağlıkaya bize göre bir projedir.  Başaran Ulusoy ile Başkanlık konusunda anlaşamayınca son 3 ay kala aday olmuştur. Ayrıca Hac ve umre organizasyonu konusunda hiç bir bilgi ve birikime sahip değildir. Hac ve Umre konusunda ağzını açmaması bundan olsa gerek. Nitekim geçtiğimiz günlerde Kadıköyde yapmış olduğu toplantıda konuyla ilgisinin ve bilgisinin olmadığını kendisi de söyledi.  Bizi üzense TÜRSAB gibi her acenteyi temsil eden bir kurumun başına geçmek için aday olan Firuz Bağlıkaya’nın Hac ve Umre konusunda yeterli bilgiye sahip olmaması ve bu konuyu önemsememesi. 8 yıldır TÜRSAB Başkan yardımcılığı yapıyorsun ama Hac Umre gibi çok önemli bir konuyu bilmiyorsun. En hafif tabiriyle ayıptır bu” dedi.

HAC VE UMRE İŞİ YAPAN ACENTALAR “TÜRSAB HEPİMİZİN” YÖNETİMİNİ DESTEKLİYOR

Hac ve Umre yapan seyahat acentelerinin TÜRSAB HEPİMİZİN oluşumuna büyük bir destek verdiğinin altını çizen Karaduman, “ Bizim yola çıkış amacımız küçük görülen acentenin, şahsi menfaatlerle ile yok edilen acentenin yanında yer almaktı. Hac ve umre organizasyonu yapan arkadaşlarımızın büyük bir kısmının ana beklentisi de budur. Sorunlar belli, çözümler belli. Yapıması gereken tek şey harekete geçmek. Ancak unutmamak lazım bu işi çözmek bir vizyon işidir; dünyayı tanıma işidir. Emin Çakmak orta, lise ve üniversite eğitimini babasının görevi gereği Libya’da tamamladığı için Arapçayı anadili gibi bilmektedir. Suudi Arabistan’a hakim biridir. Ayrıca son 3 yıldır Hac ve Umre işi yapan acentaları bizzat yerinde ziyaret ederek sorunlarını dinlemiş, çözüm yolları için karşılıklı olarak görüş alışverişinde bulunmuştur. Hem kendisi hem de ekibinde bu sorunların çözümü için yeterli bilgi ve birikime sahip yol arkadaşları bulunmaktadır. Bu nedenle bu sorunların çözümü için en doğru aday kendisi ve ekibidir. Bu nedenle hac umre acenteleri kendisine sonuna kadar destek vermektedir” dedi.