Türkiye, turizmcilerin de yüzünü güldürdü

A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda karşısında aldığı galibiyet sonrası Euro 2016’ya direk gitmesi turizm sektörünün de yüzünü güldürdü.

Türkiye, turizmcilerin de yüzünü güldürdü
Türkiye, turizmcilerin de yüzünü güldürdü
GİRİŞ 14.10.2015 14:40 GÜNCELLEME 14.10.2015 14:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Konu ile ilgili açıklama yapan Bilet11.com Genel Müdürü Sadi Dinleyici, Türk Milli Takımı’nın Euro 2016’ya katılması sonrası sponsorluklar, organizasyonlar ve reklam yayınları ile yarım milyar dolarlık bir ekonomik canlanma beklediklerini bunun yüzde 40’ına yakın kısmını turizm sektörünün gerçekleştireceğini ifade etti. 

Yaklaşık 8 yıl sonra bir finaller de ülke Milli takımımızın mücadele edeceğini ifade eden Dinleyici, bu geçen zamanda turizmde trendlerin de değiştiğini unutmamız gerekiyor, son şampiyona da statları gurbetçiler doldurmuştu ancak bu sefer gurbetçilerimiz Türkiye’den maç izlemeye gelecek olan taraftarlarımız kadar bilet bulma konusunda şanslı olamayacak.

Tur firmalarının, organizatörlerin ve sponsorların maç biletlerinin büyük kısmını şimdiden satın almak için harakete geçtiğini ifade eden Sadi Dinleyici “Euro 2016 hem futbol hem de ekonomik potansiyali ile Türkiye’ye yeni bir ufuk açacak” dedi.

YORUMLAR 1
  • Ramazan Uk 8 yıl önce Şikayet Et
    ya bir durun Allah askina, Fransa'da 600.000 vatandasimiz var onlar gitsin maca. kaldi ki vize ucak bileti sorunu yok
    Cevapla