Haftalık çalışmanın 3'te 1'i e-posta'ya gidiyor

McKinsey Global Institute araştırmasına göre, bir çalışan haftalık çalışma saatinin yüzde 28’ini e-postalarını kontrol etmekle geçiriyor.

Haftalık çalışmanın 3'te 1'i e-posta'ya gidiyor
Haftalık çalışmanın 3'te 1'i e-posta'ya gidiyor
GİRİŞ 13.10.2015 12:34 GÜNCELLEME 13.10.2015 12:36

The Radacati Group’un yaptığı başka bir araştırmaya göre ise çalışanlar, günde ortalama 121 adet e-posta gönderiyor ve alıyor. Gereksiz e-posta trafiği, verimliliği düşürdüğü kadar, ciddi ölçüde zaman israfına da neden oluyor. 

İletişim yazılımları ve servisleri sunan Unify; iki yılı aşkın süreç sonunda milenyum kuşağının da içinde olan 1.000’den fazla kullanıcının geri beslemelerini dikkate alarak “Circuit” uygulamasını geliştirdi.

Uygulama, e-posta kalabalığını ortadan kaldırıp iletişimi kolaylaştırıyor. Sosyal medya, iş uygulamaları, görüntü, yazışma ve sesli iletişimi içine alan Circuit, her kanaldaki bilgi ve veriyi bir araya getirerek tümleşik iletişimin tüm konforunu kullanıcılarına sunuyor.

McKinsey Global Institute tarafından yapılan araştırmaya göre, mobil teknolojileri bünyesine dahil eden kurumlar, çalışan işbirliğinde ve verimliliğinde yüzde 25’lik artış elde ediyor.

Değişen çalışma şekilleri ve kullanıcı beklentileri kurumsal haberleşme pazarındaki çözümleri değişime zorluyor. Klasik e-postalar çok karışık ve tasnifi zor yazışmaların olduğu bir platforma dönüşmeye başladı.

Gün içinde sayısız e-posta alan, bu e-postaların arasında kaybolan ve eskiye oranla çok daha fazla hareket halinde olan çalışanların iletişim beklentileri değişiyor. Son yıllarda kullanımı iyice yaygınlaşan akıllı telefon ve tabletler, bu beklentiyi daha da tetikliyor.

Tasnifi zor olan bu iletiler gün geçtikçe karmaşaya neden olurken, gelişen teknolojiler sayesinde klasik e-postaların bir müddet sonra tarihe karışacağı öngörülüyor.

İki yılda 1.000’den fazla kullanıcının geri beslemeleri dikkate alınarak tasarlandı

İletişim yazılımları ve servisleri sunan Unify; yeni çözümüyle cihazları ve uygulamaları kullanımı kolay tek bir çatı altında birleştirerek zengin ve anlamlı bir iletişim deneyimi sunuyor.

Kullanıcıların sanal olarak bütün cihazlara tek bir ekrandan ulaşabildiği ilk platform olan Circuit, kullanıcı deneyimine verilen hassasiyet göz önünde bulundurularak, iki yılı aşkın süreçte Y kuşağının da içinde olan 1.000’den fazla beta kullanıcısının geri beslemeleri dikkate alınarak tasarlandı.

Unify Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen Circuit, e-posta kalabalığını ortadan kaldırıp iletişimi kolaylaştıran bir uygulama. Sosyal medya, iş uygulamaları, görüntü, yazışma, analitik ve geleneksel sesli iletişimi içine alan bu uygulama, her kanalda bilgi ve veriyi bir araya getirerek tümleşik iletişimin tüm konforunu sunuyor.

Çalışanlara daha fazla zaman ve iletişim rahatlığı

Yeni nesil şirket çalışan beklentilerinin mevcut sistemlerin çok daha ötesinde olduğunu vurgulayan Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, “Yeni çalışma modeli ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve iş performansını artırmaya yardımcı olmak için çalıyoruz.

İş dünyasının önde gelen iletişim teknolojisi şirketlerinden beklentileri ile ilgili statükoyu zorladığımızı söyleyebilirim. Circuit, özellikle son yıllarda kurumların ve bireylerin haberleşme alışkanlıkları üzerinde sürdürdüğümüz kapsamlı bir araştırmanın ve çalışmanın sonucu olarak ortaya çıktı.

Circuit, güvenli ve dinamik işbirliğini, evrensel memnuniyeti bir araya toplayan, güçlendiren, geliştiren yeni bir iletişim ve işbirliği platformu. Circuit, iş performansını artırmak için iş süreçlerinde sorunsuz entegrasyona ve adaptasyona yönlendiren kullanıcı dostu, tek bir arayüz olarak tasarlandı.” açıklamasını yapıyor.

Her ileti aynı değere mi sahip, peki zamanınızı çalanlar…

Daha şeffaf, insan odaklı, çalışanların hayatını kolaylaştıran, bireyleri daha üretken kılan ve zaman tasarrufu sağlayan Circuit; kullanıcıları farklı işletim sistemlerini birleştirerek, farklı cihazlar arasındaki uyum derdinden kurtarıyor.

Bu uygulamada tüm mesajlar tek bir noktada birleşiyor. Ekip çalışanları, arkadaşlarının bulunduğu zaman dilimini görebiliyor, kullanıcının o anki ayarlarına göre uygun veya meşgul olup olmadığını anlayabiliyor.

Cihaz ve işletim sistemi fark etmeksizin her yerden ve her an iletişim kolaylığı

Circuit.com adresinden hesap açtıktan sonra Windows, iOS veya Android fark etmeksizin, işletim sistemi bağımsız iletişime başlanabiliyor. Uygulama içerisinde konulara göre istenilen başlık açılabiliyor ve sadece izlenilmek istenilen konular takip edilebiliyor.

Kullanıcılar, kendilerini ilgilendiren konu başlıklarında tüm yazışmaları kolayca takip edebiliyor. Circuit’in bir diğer avantajı da grup içerisinde paylaşılan dokümanların tek bir yerde toplanması. Böylece ekip çalışması içerisindeki kimin hangi dosyayı ne zaman paylaştığı görülebiliyor, daha önce yazılanlar aranarak zaman kaybı yaşanmıyor.

En verimli takım içi etkileşim ve iletişim uygulaması

Kurumları ve bireyleri e-posta trafiği içinde kaybolmaktan kurtaran Circuit, ekipler arası verimi artıran, kullanıcı dostu bir uygulama. Dünyanın dört bir yanında kullanılan ve giderek kullanımı artan Circuit, tüm iletişimi tek çatı altında topluyor.

Aynı zamanda doğrudan mesaj gönderme, geçmişi veya belirli tarih aralıklarını zaman kaybetmeden tarayabilme, dosya, video, sunum gönderebilmenin en kolay halini sunuyor. Circuit ücretsiz olarak yourcircuit.com adresinden deneyimlenebiliyor.

KAYNAK: AA