Kurban bereketli geldi büyükbaşlar bitti

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üreticilerin ellerindeki tüm kurbanlık büyükbaşları sattığını belirtti.

Kurban bereketli geldi büyükbaşlar bitti
Kurban bereketli geldi büyükbaşlar bitti
GİRİŞ 30.09.2015 12:58 GÜNCELLEME 30.09.2015 12:58

Bayraktar, yazılı açıklamasında, kurbanlık hayvan satışlarının üreticileri memnun ettiğini bildirdi.

Ziraat odalarından aldıkları bilgilere göre, fiyatların makul seviyelerde olmasının talebi artırdığını kaydeden Bayraktar, "Fiyatlar Kurban Bayramı öncesi kamuoyuna açıkladığımız seviyelerde gerçekleşti. Bu yıl 1 milyon 230 bin büyükbaş, 3 milyon 830 bin küçükbaş hayvan vardı.

Kurban bayramlarında 850 bini büyükbaş, 2 milyon 300 bini küçükbaş olmak üzere 3 milyon 150 bin dolayında hayvan kesimi yapılıyordu. Yıllık ortalama kesilen büyükbaş hayvanın 1,5 katı, küçükbaş hayvanın 1,7 katı kurbanlık hayvan vardı" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların kurbanlık hayvan bulmakta sıkıntı yaşamadığına dikkati çeken Bayraktar, "Satılan hayvan sayısı geçen yıla göre daha fazla gerçekleşti. Üreticilerimiz büyükbaş hayvanlarını sattı, elde büyükbaş kurbanlık hayvan kalmadı. Az da olsa küçükbaş kurbanlık kaldı ki bu da önemli bir sorun yaratmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

"Tüccar ucuza kapatamadı"

Bayraktar, satışların iyi olması nedeniyle tüccarların kurbanlıkları ucuza alamadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Tüccara fırsat doğmadı, üreticimiz mağdur olmadı. Balıkesir, Kastamonu, Antalya gibi bazı illerimizde elde kalan küçükbaş hayvanların da ciddi bir sorun teşkil etmeyeceğini ziraat odası başkanlarımız ifade ettiler. Et ve Süt Kurumuna hayvan kestirmek için önemli bir başvuru olmayacağını tahmin ediyoruz."

KAYNAK: AA