Çakmak: TÜRSAB bir kişinin değil hepimizin

TÜRSAB seçimlerinin güçlü adayı Dünya Sağlık Konseyi Üyesi Emin Çakmak sessizliğini bozdu. Çakmak, "TÜRSAB bir kişinin değil hepimizin" dedi

Çakmak: TÜRSAB bir kişinin değil hepimizin
Çakmak: TÜRSAB bir kişinin değil hepimizin
GİRİŞ 18.09.2015 08:37 GÜNCELLEME 18.09.2015 17:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TÜRSAB Başkan adayı Emin Çakmak,"Türkiye turizminin belkemiği acentalar 18 yıldır yalnızlaştırıldı. Üç beş büyük Tur Operatörünün ve Başkanın Çiftliği haline getirildi. Yanlış ve ayrımcı yönetim biçimiyle küçük ve orta ölçekli acentalar batma noktasına getirildi. Artık bu gidişe dur deme vakti geldi. TÜRSAB büyüklerin patronlar kulübü değildir, TÜRSAB hepimizin" dedi.

Acentaların büyük sıkıntı yaşadığına, hatta pek çok acentanın batma noktasına geldiğine vurgu yapan Emin Çakmak, “TURSAB Turizm acentalarının çatı kuruluşu. Acentanın başının sıkıştığında gideceği ilk ve tek yarı kamu özelliği taşıyan Sivil Toplum Kuruluşu. Oysa son 18 yıldır bu kuruluşun yönetimi acentaların sorunları görmezden gelmekte, onlardan aidat toplamaktan başka hiçbirşey yapmamakta. Hiçbir derdine deva olmamakta. Büyük iş yapan üç beş Tur Operatörü dışında neredeyse tüm acentaları kapının dışında bırakmakta. TÜRSAB’ı resmen bir patronlar klübü gibi yönetmekte. Bu büyük ayrımcılığa bir son verme zamanı geldi de geçiyor. Taban bu durmdan inanılmaz rahatsız. Sadece aidat yada seçim zamanı hatırlanmaktan bıkmış durumda. Diğer zamanlarda kaale alınmamak, bir yasa çıkarılırken fikrimizin sorulmaması, zor zamanımızda yanımızda olunmaması artık hepimizi mevcut yönetimden soğuttu. Hiçbir konuda kaale alınmıyoruz, kararlar üç beş Tur Operatörü yada Başkanın menfaatine göre alınıyor. Çoğu zaman telefonlarımıza çıkılmıyor, randevu taleplerimiz kabul edilmiyor. Kapalı kapılar ardında kararlar veriliyor. Kısaca büyükler ve Başkan ne derse o oluyor. TÜRSAB’ın bel kemiği acentalarsa üvey evlat muamelesi görüyor. Oysa “TÜRSAB HEPİMİZİN” ve TÜRSAB üç beş kişiye değil tüm acentalarına eşit mesafede olmalı. Herkesi kucaklamalı ve acentalarının kalkınması için uğraşmalı” dedi.

ACENTALAR HERKESE EZDİRİLİYOR

TURSAB Yönetiminin yıllardır üzerine düşeni yapmadığını belirten Çakmak, “TURSAB Türkiye turizminin omurgasıdır. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Turist akışı, ülkenin turizm gelirlerinin artması, hep acentalar üzerinden gerçekleşir. Bu nedenle TURSAB muadili kurumlar kendi ülkelerinde acentaları başlarının üzerinde tutarlar. Onların daha çok gelir elde etmesi, ülkeye turist çekmek için daha çok çabalaması için uğraşırlar. Tüm gelişmiş ülkeler de durum böyledir. Bizde ise acentalar, bırakın desteği köstek ile karşı karşıya. Yönetim Acentaları ikinci plana atılıyor, Tur Operatörlerine, internet Satış Sitelerine, Yurtdışı firmalarına, Hava Yolu Şirketlerine kısaca herkese ezdiriliyor. Bu böyle gitmez” dedi.

HER SEFERİNDE “BU SON” DİYOR

Dünya Sağlık Konseyi üyesi ve TÜRSAB Başkan Adayı Emin Çakmak 18 yıldır aynı yönetimin koltukta oturduğuna da dikkat çekiyor. Çakmak, “Dilekolay tam 18 yıl... Bir Başkan düşünün 18 yıldır aynı koltukta oturuyor ve 18 yıldır dişe dokunur hiçbir iş yapmamış. Başkanlığı bir meslek haline getirmiş. Koskoca kurumu kendi çiftliği gibi yönetiyor. Her seferinde “bu son bir daha aday olmayacağım” diyor. Ama her seferinde bir kez daha adaylığını açıklıyor. Karşısında güçlü bir rakip gördüğünde her türlü Ali Cengiz oyununu çeviriyor. Sahte adaylar çıkararak muhalif oyları bölüyor. Ama artık yolun sonuna geldi. Artık herkes olanın bitenin farkında. Acentalar gerçek anlamda kendisini temsil edecek, yönetimde kararlarına saygı duyacak, sorunlarını çözecek, kendi içinden bir yönetimle çalışmak istiyor. Baronlar Klübüne hayır diyor” dedi.

KATILIM ÇOK YÜKSEK OLACAK

Anadoluyu adım adım gezdiklerini ve tüm acentalarla bire bir görüştüklerini ifade eden Emin Çakmak seçimlere katılımın çok yüksek olacağını söyledi. Çakmak, “ Daha önce kimsenin umudu yoktu. Bu nedenle acentalar oy kullanmaya bile gelmiyorlardı. Oysa geçen seçimlerde adım adım Anadoluyu gezdik. Herbir acenta ile tek tek görüştük. Kendimizi ve TÜRSAB Yönetiminde yapılan yanlışları anlattık. Daha önce seçimlere 700 – 800 kişi katılırken, geçen seçimlerde 2000 kişi oy kullandı. Yüzde 44 gibi yüksek bir oy oranına ulaştık. Şimdi de tüm Türkiye’yi geziyoruz. Tarafımıza müthiş bir teveccüh var. Büyük ihtimalle katılım çok daha yüksek olacak ve nihayet artık TÜRSAB Yönetimi hakedene yani acentaların kendisine geçecek” dedi.

NEDEN “TÜRSAB HEPİMİZİN”

TÜRSAB üyesi 7 binden fazla acenta olduğuna ve bu acentaların yüzde 90’ının mevcut yönetimden rahatsız olduğuna dikkat çeken Çakmak, “Artık herkesin temsil edildiği şefaf bir yönetime ihtiyaç var. TÜRSAB Acentaların kendisi tarafından yönetilmeli. Üç beş büyük operatörün patronlar klübü olmaktan çıkarılmalı. TÜRSAB kimsenin tapulu malı değil, TÜRSAB HEPİMİZİN. Kapalı kapılar tüm üyelerimize sonuna kadar açılacak. Herkes yönetimde ve icraatlarda söz sahibi olacak. Kararlar alınırken sadece büyüklerin değil tüm acentaların menfaatleri ön planda tutulacak. Her acentanın para kazanabileceği, yaptığı ticaretten mutlu olabileceği ortam yaratılacak. Devlet nezdinde ve uluslararası mecralarda tüm haklar aranacak. Kısaca TÜRSAB artık oturmayacak hepimiz için çalışacak” dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK SEYAHAT SİTESİNİ KURACAĞIZ

Acentaların en büyük sıkıntısının, gelişen teknolojiyle birlikte rakiplerin globalleşmesi olduğunu belirten Emin Çakmak, “Dünya devi şirketler internet sayesinde evlerimize kadar girdi. Bu devler internet üzerinden pazarımızı ele geçiriyor, acentalarımızın ekmeğini elinden alıyor. Gelinen son noktada Pazar payları yüzde 70’lere ulaşmış durumda. Bunlara hizmet eden, bunlarla birlikte iş yapıp para kazana kişilerin, “bu soruna çözüm getireceğim” demesi inandırıcı değildir. İnandırıcı olan acilen çözüm üretmek ve acentalarımıza alternatif yaratacak bu mecralara güçlü rakip olabilmektir. Biz bu noktada “Dev Projemizi” geliştirdik. Başa geldiğimizde Dünya Devlerine rakip, dünyanın en büyük “Seyahat Sitesini” kuracağız. Her acenta bu sitenin paydaşı olacak ve bu site üzerinde gelirlerini arttıracak. Ayrıntılarını çok fazla veremiyorum. Çünkü ne söylesek birileri alıp kendi söylemi, kendi projesi gibi kullanmaya çalışıyor. Bakın geçen seçim söylemlerimize, bakın bazı adayların şimdi yaptığı söylemlere. Soruyorum kendi söylem ve projeleri bile olmayanlar, koskoca TURSAB’ı nasıl yönetecek” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • ismail dağ 8 yıl önce Şikayet Et
    Arabistanda hacda yaptıkları işler aklıma geliyorda bunlar hangi memleketin adamları diye düşünmüştüm.
    Cevapla