Türk Şekerleme Sektörü Rusya'ya çıkarma yapacak

Rusya’da düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarı World Food Moscow'a (WFM) Türk Şekerleme Sektörü çıkarma yapacak

Türk Şekerleme Sektörü Rusya'ya çıkarma yapacak
Türk Şekerleme Sektörü Rusya'ya çıkarma yapacak
GİRİŞ 10.09.2015 11:58 GÜNCELLEME 10.09.2015 13:50

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, TİM bünyesindeki İstanbul İhracatçılar Birliği öncülüğünde Rusya’da düzenlenen dünyanın en büyük gıda fuarında Türk ürünleri boy gösterecek.

Gıda ve içecek endüstrisinde bölgedeki en önemli fuarlardan biri olan World Food Moscow (WFM) 2015 Fuarı, 14-17 Eylül 2015 tarihleri arasında Moskova/Rusya Federasyonu'nda gerçekleştirilecek.

Ukrayna kriziyle başlayan süreç sonrası Rusya'nın AB ve ABD'den yapmış olduğu gıda ithalatını durdurmasının ardından oluşan boşluğu doldurmak isteyen Türkiye, geçen yılın devamında bu yıl da 65 ihracatçısıyla Rusya'ya  çıkarma yapacak.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, bu yıl 23.sü düzlenecek olan WFM 2015 Fuarı'nda, gıda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren 37 Türk ihracatçısı firma, yaklaşık 800 m2'lik bir alanda ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Süt ve süt ürünleri, alkollü ve alkolsüz içecekler, çay, kahve, soslar ve baharatlar, bisküvi, çikolata ve şekerli mamüller, et, et mamülleri ve şarküteri ürünleri, kümes hayvanları mamülleri, hububat, bakliyat ürünleri ve mamülleri, unlu mamüller ve pastacılık ürünleri, su ürünleri (dondurulmuş ve taze balıklar dahil), katı ve sıvı yağlar, kuruyemiş, incir, kayısı, fındık, ve antep fıstığı gibi çok çeşitli ürün gruplarının sergilendiği WFM Fuarı, 60.000 m2'lik alanda gerçekleştirildi. Diğer taraftan bu yıl, milli katılım haricinde bireysel olarak fuara yaklaşık 28 firma katılım sağlayacak. 

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, "Rusya pazarında yer almak veya mevcut pazar payını artırmak, ürünlerini uluslararası alıcılara etkin bir şekilde tanıtmak, güçlü dağıtım ağlarının temsilcileri ile tanışma ve sağlıklı bağlantılar kurmak, pazarı yerinde görmek yoluyla etkili satış stratejileri belirleyebilmek ve önemli firmaların yöneticileri ve satın almacıları ile doğrudan temasa geçmek üzere Türk firmalarını bu organizasyona davet ediyoruz" dedi.