EPDK'da paralel yapı soruşturması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bünyesinde 2 daire başkanı hakkında usulsüz işlem yaptıkları iddiası ile soruşturma açıldı.

EPDK'da paralel yapı soruşturması
EPDK'da paralel yapı soruşturması
GİRİŞ 05.09.2015 12:36 GÜNCELLEME 05.09.2015 16:57
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

EPDK bünyesinde görev yapan bir daire başkanı bazı firmalara eksik bilgi ve belgelerle lisans verilmesi yoluyla haksız kazanç sağlanması iddiaları nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırıldı.

HAKSIZ KAZANÇ SAĞLADIKLARI TESPİT EDİLDİ

Söz konusu daire başkanının bazı firmaların gerekli nitelikleri taşımaması ve gerekli belgeleri tamamlamamasına rağmen, yanlış bilgilendirme yaparak haksız lisans alınmasına ve bu yolla da bazı firmaların teminatlarının irat kaydedilmesini engel olmak suretiyle haksız kazanca sebep olduğu iddia edildi.

Resmi evrakta sahtecilik yaptığı, lisans iptalini engellediği de iddia edilen yetkili hakkında soruşturma sürerken daire başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı.

EPDK görev yapan bir başka daire başkanı hakkında ise 2010-2014 yılları arasında ilgili piyasada yapılan iş ve işlemler çerçevesinde soruşturma açıldı.;

Soruşturmada 'Paralel' iddiası

EPDK yönetiminin soruşturmaları, paralel devlet yapılanmasıyla mücadele kapsamında açtığı iddia edildi.

HABER 7

YORUMLAR 13
  • Halid bin velid 8 yıl önce Şikayet Et
    Emniyette soruların amir olanlar ne olacak hala ellerini kollarını sallayıp kritik noktalarda görevlerine devam ediyorlar bu haksızlık nezaman giderilecek
    Cevapla
  • bahtiyar 8 yıl önce Şikayet Et
    EPDK nın tüm kıyakları incelenmeli yetimin milletin malı kimlere veriliyor
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bir paralel sevici akını var bu haber sitesine :) Kendi çevremden biliyorum. Üniversite yıllarında tanıdığım pek çok paralel kişilik (o zamanlar paralel denmiyordu tabii onlara) hep bürokraside denetleme konumundaki kurumlarda çalışmaya başladılar. Müfettiş yardımcılığı vs olarak başlayıp yükseldiler. Tabii bunun organize bir hareket olduğunu vs o zaman anlayamadık. Yıllar geçtikten sonra bu insanlar çok yüksek makamlara geldiler, ama hala yollarını yönlerini paralel yapı çiziyor. Hala bağlılar. Hala görevdeler. Mevcut yasal düzenlemeler ile bunlarla mücadele etmek gerçekten çok zor.
    Cevapla
  • halid 8 yıl önce Şikayet Et
    bu örgüt ile mevcut hukuk Kuralları ile mücadele çok zor ve vakit alır acil bu örgüte has özel düzenlemeler yapılıp Kökleri kazınmalı ABD içki tekeli be mafyasını bu tip özel düzenlemeler ile çökertmişti
    Cevapla
  • Sabır 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim paralelleri sevip sevmemek ayrı bi durum ama gerçek çok acı neden mi çünkü devlet kurumlarında gerçekten paralel mensubu kişiler en çalışkan ve en dürüstleri malesef. Herhangi bir paralel ile çalışan varsa cok iyi bilir.
    Cevapla
  • OĞUZHAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan çalışkan olup olmaması değil, vatan haini olup olmamasıdır. Sonuçta Cem Uzan'da çalışkandı, Apo da, Demirtaş da. Araştır nerelerden mezun olduklarını anlarsın koçum. Öyle çalışkan olmakla vatan sever olunmuyor!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle