Ali Koç: 7 yıl öncesine döndük

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, "7 yıl geçmiş olmasına rağmen neredeyse yeniden aynı noktaya döndüğümüzü görmek üzücü" dedi.

Ali Koç: 7 yıl öncesine döndük
Ali Koç: 7 yıl öncesine döndük
GİRİŞ 04.09.2015 13:47 GÜNCELLEME 04.09.2015 13:47
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve B20 İstihdam Görev Gücü Koordinatör Başkanı Ali Koç, B20 Türkiye Konferansı'nda konuştu. Gazetelerde kalpleri derinden etkileyen kötü haberler gördüklerini dile getiren Koç, "Belki umudumuzu yitiriyoruz ama daha az umutlu olma lüksümüz yok. Daha fazla çalışkan ve azimli olmamız gerekiyor. Lehman Brothers’ın iflasının üzerinden 7 yıl geçmiş olmasına rağmen neredeyse yeniden aynı noktaya döndüğümüzü görmek üzücü" diye konuştu.

Koç, merkez bankalarının ve hükümetlerin gösterdiği yoğun gayretlere rağmen, finans piyasalarının hala hassas, ekonomik büyümenin cansız ve milyonlarca insanın işsiz olduğunu vurgulayarak, "Ekonomik büyüme yine bundan çok etkilenir durumda. Çok daha önemlisi milyonlarca insan istihdam piyasasının dışında. Aslında bizim yakıtımız umut. Aksi halde hayatta kalamayız. İstihdam çok önemli. Bu umudu canlı tutmak mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

Ali Koç, dünya ekonomisindeki söz konusu problemleri çözmek üzere G20 liderlerinin geçen yıl Brisbane’de G20 ülkelerinin milli gelirini 2018’e kadar yüzde 2 daha artırmayı taahhüt ettiklerini anımsatarak, şöyle konuştu: "Ancak 2015 yılı başından beri gerçekleşen küresel ekonomik gelişmeler bu hedefe ulaşmanın düşünüldüğünden çok daha zor olacağını gösteriyor. Bu yüzden, B20 olarak, yatırımı ve büyümeyi daha fazla istihdamın yaratılabileceği seviyelere taşımak için başka nelere ihtiyaç duyulduğunun tespiti üzerine çalıştık. 'Büyümeyi ve istihdamı nasıl artırabiliriz, daha fazla nasıl istihdam geliştirebiliriz?' konusuna odaklandık. Biz bunu yalnızca iş dünyası olarak ele almak istemedik. Çalışan dünyası da bu konuya katılsın istedik. Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Birlikte düşünmek zorundayız." Koç, çalışmalarının sonucunda G20 hükümet liderlerine hitaben bir ortak deklarasyon imzalanmasına karar verdiklerini anlatarak, şu bilgileri verdi:

"B20 ve L20 temsilcileri olarak bu deklarasyonda G20 hükümetlerini istihdamın güçlendirilmesi, büyümenin canlandırılması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için G20’nin değişimi tetikleme ve küresel politika koordinatörü olma yolunda sahip olduğu tüm potansiyelini ortaya koymaya davet ettik. Bu yönde 5 konu üzerine vurgu yaptık. Bu konuların 4 tanesi hükümetlere sunduğumuz uygulanabilir öneriler oldu. Bu öneri başlıklarımız ise genç işsizliğinin kararlılıkla ele alınması, istihdamı teşvik eden makro-ekonomik politikaların izlenmesi, 2014 Brisbane Zirvesinde alınan, istihdamda cinsiyet farkını yüzde 25 azaltma hedefinin gerçekleştirilmesi, kayıtlı ekonominin özendirilmesi ve ILO 2015 Uluslararası Çalışma Konferansında kayıt dışı ekonomiyle mücadelede benimsenen yeni önerinin benimsenmesi.

" Değindikleri beşinci konunun ise sosyal diyaloğa verdikleri önemi de yansıtacak şekilde, işveren ve işçi kuruluşlarına ekonomik ve sosyal politikaların şekillenmesinde etkin rol verilmesinin önemi olduğunu belirten Koç, "Sözlerimi G20-B20 çıktılarının devamlılığının sağlanması ve bu çıktıların izlenmesi yönündeki bir gözlemimi paylaşarak sonlandırmak istiyorum. Geçmiş yılların çalışma ve kazanımlarını bir sonraki dönem başkanlıklarına aktaran sistematik bir mekanizma halihazırda mevcut olmadığı için G20 Türkiye başkanlığı uygulama ve izlemeyi öncelikleri arasına aldı" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 23
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    zenginler türkiyeyi değilde hırıstiyanları destekleyince sonuç hemen alınamıyor ama sıra onlarada gelecek kim parası ile ülkeyi bölmek için destek veriyorsa
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    ekosistemde allah ın bir kanunu var -bakara 276- bu kanuna rağmen yürüttüğünüz faaliyet bir süre gider tıkanır. açarsınız yine bir süre gider yine patlak verir. ''Allah faizi eritir. Buna karşılık sadakaları artırır. Allah (haramda ısrar eden) hiçbir günahkar kâfiri sevmez.''. bütün dünya ekonomileri müslümanımsılar dahil bu kanuna muhalefet ediyor. bu yerçekimine muhalefet gibi bir şey.
    Cevapla
  • ozkayalar 8 yıl önce Şikayet Et
    servetinize servet kattınız ama bu ülke için ne yaptınız?ahkam kesmekten başka.hepkaos ve anarşi istediniz.paranızdan para kaanmak istediniz.
    Cevapla
  • sivas 58 8 yıl önce Şikayet Et
    ülkesi için endişlendiğini sanmıyorum ülkeyi dizçökertmek iseyen hainlere açıktan destek Verdi,üle için hiçbir milli projeye kaynak ayırıp yapmadı,diğer egemen ülkelerin ülkemizdeki ayağı onların kararını uyguluyor.maskeli yüzlerin sermaye kolu arkadaşlar.
    Cevapla
  • teknık 8 yıl önce Şikayet Et
    devletın malına,canına kasdedıp kaçanları sız mı otele aldınızdı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle