'Üç Kurban Bayramı’na yetecek kadar koyun var'

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, Kurban öncesi et fiyatı ile ilgili Spekülatif haberlere cevap verdi.

'Üç Kurban Bayramı’na yetecek kadar koyun var'
'Üç Kurban Bayramı’na yetecek kadar koyun var'
GİRİŞ 13.08.2015 17:09 GÜNCELLEME 13.08.2015 17:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bülent Tunç, “Geçen yıl ile bu yıl kurbanlık fiyatları arasında hiç fark oluşmaz. Kurban kesecek olanlar acele etmesin. Herkes küçükbaş kessin. Kurbanlık olabilecek 40 milyon küçükbaş hayvanımız var. Üç Kurban Bayramı’nda hiç dana kesmesek, koyun kessek yine de bize yeter ve fiyatlar da olduğu yerde kalır” dedi.

Tunç, et ithalatının fiyatların ucuzlaması anlamına gelmediğini belirterek, “Büyük üreticilerin ahırları dolu, işlerine gelmeyince kesime hayvan vermiyorlar” dedi.

Tüketicilerin kendilerine mail attığını kaydeden Tunç, “Bize bela okuyanlar bile var. ‘Allah belanızı versin, gözünüze dizine  dursun, haram olsun, 900 lira asgari ücret alıyorum’ diyenler var. Bunun sebebi bizler değiliz. Bunun sebebi spekülatörlerdir, et ithalatını isteyenlerdir. Bazıları ülkeyi ithalata bağımlı hale getirmeye çalışıyor” diye konuştu.

‘Kurbanlık pahalı mı?’

Balıkesir Kasaplar Odası Başkanı Galip Sarıoğlu da kurbanlıkların pahalı olmadığını kaydederek, “Bir dana için hisse başına 1100 lira düşer. Kişi başına 25-30 kilogram et olur. Bu da kasaplardaki fiyatlardan düşük. Kurbanlık fiyatları geçen yılla aynı” diye konuştu. 

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Gıda Komisyonu Başkanı Can Demir ise her yıl Kurban Bayramı öncesi et fiyatlarının yükselmesine ilişkin aynı konunun gündeme geldiğini hatırlattı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • bekir 8 yıl önce Şikayet Et
    “Bir dana için hisse başına 1100 lira düşer. Kişi başına 25-30 kilogram et olur. Bu da kasaplardaki fiyatlardan düşük. Kurbanlık fiyatları geçen yılla aynı” Otur sıfır matematikten kaldın 25-30 kilo et alacak olsam 30 tl'den alabiliyorum oda 30 kiloda 900 tl eder. 35 liradan al 1050 tl eder . neresi kasaptan ucuz
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    fazla mal göz çıkarmaz, devlet siz dışardan kurbanlık ithal etmeye başlasın görün fiyatlan nasıl düşmaye başlayacak !
    Cevapla
  • mersinli 8 yıl önce Şikayet Et
    orman bakanlıgı müsait çalılık alanları koyun ve keçi besiciligine açmalı isteyene50 dönüm yer kiraya vermeli bu çok ucuz olmalı tarım bakanlıgıda 10 yıl ödemeli hamile koyun vermeli tabi işini saglama almalı ipotek yani üstüne kayıtlı tapu olması lazım kaçma durumunda el koyabilmeli en az 100 koyun la başlanmalı bak 10 yıl sonrasına
    Cevapla