Fındık toplama tarihleri belirlendi

Orta ve Doğu Karadeniz'de fındık toplama ve ihraç tarihleri belirlendi. Üreticilerden fındık toplama tarihlerine mutlaka uymaları istendi.

Fındık toplama tarihleri belirlendi
Fındık toplama tarihleri belirlendi
GİRİŞ 30.07.2015 17:17 GÜNCELLEME 30.07.2015 17:17

Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü Müdür Vekili Abdullah S. Ekinci başkanlığında, Ordu Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşen “Fındık toplama ve ihraç tarihleri belirleme” komisyonu aldığı kararla fındık toplama tarihlerini belirlemiş oldu.

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, komisyon toplantısının ardından yaptığı açıklamada, üreticilerin fındık toplama ve ihraç tarihlerine mutlaka uyması gerektiğini söyledi.

Başkan Uğur Cörüt, sahil kesimde 0-250 metre arası rakım da 8 Ağustos, Orta kesimde 251-500 metre arası rakımda 12 Ağustos ve Yüksek kesimde 500 ve üzeri metre arası rakımda 20 Ağustos 2015 tarihleri arasında fındık toplanmaya başlayacağını belirtti.

Fındık üreticilerinin  alınan bu karara mutlaka uyması gerektiğini söyleyen Başkan Uğur Cörüt; “Çok değerli fındık üreticilerimizi bu alınan komisyon kararına mutlaka uymaları gerekmektedir. Biz üreticilerimizin dekara daha fazla ürün almalarını arzu ediyoruz. Bu yıl küllenme, bakteriyel yanıklık gibi bir çok hastalığa mağruz kaldı. Üreticilerimiz hasat tarihine uyarsa çok daha karlı olurlar. Ürünün toplanması kurutulması, patozlanması ve depolanması hepsi ayrı bir özen istiyor. Eğer ürün kaybı yaşansın istemiyorsak mutlaka bu hususlara dikkat edelim. Bu alınan kararın hayırlı olmasını ve üreticilerimizin bol ve bereketli bir sezon geçirmesini diyorum” dedi.