İki dev 13 bin 500 kişiyi işten çıkaracak

Petrol fiyatlarındaki düşüş Shell ve Centrica'yı fena vurdu. İki dev şirket bu yıl içerisinde 13 bin 500 kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

İki dev 13 bin 500 kişiyi işten çıkaracak
İki dev 13 bin 500 kişiyi işten çıkaracak
GİRİŞ 30.07.2015 12:35 GÜNCELLEME 30.07.2015 12:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Shell'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, harcamaların kısılması ve yatırımların azaltılması kararı alındı. Bu kapsamda, şirketin 2015 yatırımlarının geçen yıla oranla 7 milyar dolar azaltılacağı belirtildi.

Şirketin CEO'su Ben van Beurden, bir süredir petrol fiyatlarının düşük seyrettiği piyasada dayanıklı olmak gerektiğini kaydederek, "Bu sıkıntılı dönemi atlatmak için, güçlü finansal araçlar kullandığımız ve hissedarlara yüksek kar payları dağıtacağımız güvenini verdiğimiz, ihtiyatlı bir yaklaşım içerisindeyiz" ifadesini kullandı.

Petrol fiyatlarında gerilemenin birkaç yıl daha süreceği tahmininde bulunan van Beurden, fiyatların orta vadede 70-90 dolar arasında gerçekleşmesini beklediklerini bildirdi.

CENTRİCA DA 6 BİN KİŞİYİ ÇIKARTACAK

İngiliz enerji şirketi Centrica gelecek beş yıl içerisinde giderlerini 750 milyon sterlin azaltmayı planladığını belirterek yaklaşık 6 bin kişinin işine son verileceğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, önümüzdeki dönemde şirketin stratejik planlaması kapsamında 6 bin kişinin işine son verilmesinin kararlaştırıldığını, yeni büyüme alanlarında yapılacak işe alımların ardından kapatılan istihdam pozisyonlarının 4 bine gerileyeceği kaydedildi.

YORUMLAR 5
  • mutlu 8 yıl önce Şikayet Et
    türkiyedeki benzinciler neden zarar etmez...
    Cevapla
  • Kapital 8 yıl önce Şikayet Et
    Petrol fiyatlarını yükseltmek için savaş çıkaracak bir müslüman ülke kalmadı tabi!
    Cevapla
  • m.h.kuruomarzade 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu şirketlerin herhalde chp ceosu bay KK'dan haberleri yok, şu zavallılara haber edelim de bay KK'yı ceo yapsın bu şirketler, onlara1,5 tl.ye mazot satıp kar etmeyi öğretsin (!!! ):
    Cevapla
  • babageldı 8 yıl önce Şikayet Et
    mama kesildi yani ....siyonist uşakları sizi
    Cevapla
  • vedat 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya 1.5 liraya düşerse ne yapacaklar.
    Cevapla