Yemeksepeti çalışanlarına 27 milyon dolar dağıttı

Yemek Sepeti'nin ses getiren satışının ardından konuşan CEO Nevzat Aydın milyonlarca çalışanı kıskandıracak bir detayı ilk kez paylaştı.

Yemeksepeti çalışanlarına 27 milyon dolar dağıttı
Yemeksepeti çalışanlarına 27 milyon dolar dağıttı
GİRİŞ 26.07.2015 09:25 GÜNCELLEME 27.07.2015 15:46
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en büyük online yemek siparişi sitesi olan Yemeksepeti'ni geçtiğimiz aylarda 589 milyon dolara Almanlar'a satan Nevzat Aydın, payına düşen paranın 27 milyon dolarını çalışanlarına dağıtmış.

2001 yılında kurduğu ve Türkiye'nin ilk garaj şirketlerinden biri olan Yemeksepeti'ni Delivery Hero'ya 589 milyon dolara (1 milyar 596 milyon TL) satan CEO Nevzat Aydın, bu satış ile Türkiye tarihinin en büyük internet satın alımına da imza attı.

Satış sonrası Hürriyet'ten Ayşe Arman'a konuşan Nevzat Aydın, milyonlarca çalışanı kıskandıracak bir detayı da paylaştı.

Arman'ın "Bu paranın hepsi benim olsaydı!" dediğiniz olmadı mı? şeklindeki soruya ''Hayır. Tam tersi, kazandığımız paranın 27 milyon dolarını, 114 çalışanımızla paylaştık.'' diyen Aydın, bu açıklama üzerine gelen sorulara ise şu şekilde cevap verdi.

-Ciddi misiniz?

-Hem de çok. Kötü örnek olduk başka patronlara. Bizden nefret edecekler. Ama durum bu. Hiçbir sözümüz, yükümlülüğümüz olmamasına rağmen, şirketin bu satıştan elde ettiği paranın 27 milyon dolarını çalışanlarla paylaşıyoruz.

-Alan şirket mi veriyor bu parayı? Siz, kendi kazandığınızı mı paylaşıyorsunuz?

-Kendi kazandığımızı dağıtıyoruz. Vergisi ödenmiş bir şekilde. Bu, Türkiye'de bir ilk bu arada.

-Neden böyle bir şey yapıyorsunuz?

-Çünkü ortada bir başarı varsa, bunu hep beraber gerçekleştirdik.

-Peki "Arkadaşlar sizlere, 27 milyon doları prim olarak paylaştıracağız!" dediğinizde naptı insanlar, nasıl tepki gösterdiler?

-Ağlayanlar, mektup yazanlar, çığlık atanlar... Duygulu şeyler yaşandı tabii. Çünkü insanların hayatını etkiliyorsunuz. İnsanlar ev alabiliyor, araba alabiliyor. Öbür türlü 3-5 bin lirayla ya da 7 bin lira maaşla, hayat boyu yapamayacakları bir- takım şeyleri, bu kadar yüksek rakamlarla bir anda gerçekleştirebiliyor. İyi bir şey.
Keşke daha fazla verebilsek...

YORUMLAR 148
  • vedat kaynak 6 yıl önce Şikayet Et
    yaşım sizden büyük olmasına rağmen elinden öpmek gerektiğini düşünüyorum.
    Cevapla
  • Emine çam 8 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bende böyle bir şirkette çalışsaydım şim di başımı sokacak bir evim olurdu belki çok zor günler geçiriyorum böyle insanlardan allah razı olsun allah daha çok versin.
    Cevapla
  • benlik degil 8 yıl önce Şikayet Et
    7 binlira maasla hayati boyunca yapamyacakları mi ?? Bu adam Türkiye de yaşadığından emin mi
    Cevapla
  • hülü 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun valla gerçek bir patronmus
    Cevapla
  • Innovasyon 8 yıl önce Şikayet Et
    Satmayip da ne yapacak sirketi. Buyuk sirket hesabi yapan yorumculara soyluyorum. Adam sirketi degil fikrini satmis ismini satmis. Bu sirkette uretim yok ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle